Владислав Горанов замразява парите за заплати в бюджет 2017

0
Парите за заплати в държавната администрация за периода 2017-2019 г. трябва да останат на нивото от настоящата година
Парите за заплати в държавната администрация за периода 2017-2019 г. трябва да останат на нивото от настоящата година

Парите за заплати в държавната администрация за периода 2017-2019 г. трябва да останат на нивото от настоящата година.

Това е записано в указанията на министъра на финансите Владислав Горанов за подготовка на проектите на бюджети на министерствата за 2017 г., както и за актуализиране на прогнозата им за 2018-2019 г. Така в администрацията заплатите ще може да се увеличават през следващите три години само ако има съкращения в щатните бройки, пише СТАНДАРТ.

Поставят се и строги правила при съставяне на общинските бюджети. Разходите на общините за периода 2017-2019 г. трябва да бъдат ограничени до размера на реалистичната оценка за собствените им приходи и трансфери от централния бюджет, като не се допуска планиране на разходи, срещу които няма очаквани приходи. За следващите три години общините трябва да си поставят средносрочна цел за придържане към нулев бюджетен дефицит.

Всички ведомства и общините имат срок до 2 септември да представят в Министерството на финансите проектите си на бюджети за 2017 г. Като наред с това общините трябва да дадат прогноза какъв ще бъде размерът на патентния данък за такситата за 2017 г. Законът посочва, че данъкът е между 300 лв. и 1000 лв., а конкретният размер трябва да се определи от общините.

Оценяват БНБ и КФН

Приключи предварителната мисия в рамките на предстоящата през 2017 г. актуализация на Програмата за оценка на финансовия сектор в България (FSAP). Мисията се състоя от 5 до 8 юли и в нея участваха представители на МВФ, СБ, МФ, БНБ, КФН и др. В срещите бяха очертани следващите стъпки за подготовка и провеждане на същинската част на оценката, обект на която ще бъде целият финансов сектор. В периода юли-септември, въз основа на разработени от Световната банка и МВФ въпросници, българските институции ще предоставят необходимата за анализа информация, която ще бъде обсъдена по време на двете мисии на СБ и МВФ в София през октомври 2016 г. и януари 2017 г.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари