Владимир Путин промени правилата за плащане на руски газ

0
Разплащанията могат да се извършват в чуждестранна валута, която е посочена в договора
Разплащанията могат да се извършват в чуждестранна валута, която е посочена в договора Снимка: БГНЕС

Разплащанията могат да се извършват в чуждестранна валута, която е посочена в договора

Руските доставчици на природен газ могат да приемат плащания в чуждестранна валута от купувачи на газ от неприятелски държави, ако събират дългове за доставки на газ от такива купувачи. Указът за това е подписан от руския президент Владимир Путин. Документът беше публикуван днес в портала за правна информация, информира NOVA.

Разплащанията могат да се извършват в чуждестранна валута, която е посочена в договора, като се използва специална сметка, открита от оторизирана банка въз основа на заявление от руския доставчик. Задълженията за доставка на газ се считат за погасени, след като средствата на чуждестранния купувач бъдат преведени по такава сметка.

В същото време "погасяването на дълга на чуждестранния купувач по договора за доставка на природен газ не е основание за възобновяване на доставките на природен газ от руския доставчик, ако чуждестранният купувач не спазва процедурата, установена с настоящото постановление", се казва още в документа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    No one
    Ватниците пуснаха печатницата на рубли.10 месеца ви бият а само едно и също знаете-наркомани,рубли и третия пол.Защо обаче ни един рубладжии не си смени парите в рубли и не просперира емигрирайки в Русия.Няма ни един.Или всичко е от добра воля.Бият ви без един войник на НАТО да е излязъл срещу вас.
  • 1
    4
    до 3
    До 3: ние па чакаме да си смениш пола и да заминеш завинаги за сащ
  • -4
    3
    No one
    Рашките чакат долара да падне от времето на Ленин.
  • -5
    2
    Иниеста
    дядо-бункер като видя че е на пързалката,обърна палачинката.
  • 1
    1
    Това е грешка
    Мисля, че е грешка! Трябваше да си остане правилото за разплащане в рубли и да продължи падането на непокрития долар!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари