Владимир Чуков: Влизането на България в Шенген по въздух и море няма как да не е позитивно

0
Ветеранът на нашето вето беше Марк Рюте. Той вероятно ще бъде следващият генерален секретар на НАТО
Ветеранът на нашето вето беше Марк Рюте. Той вероятно ще бъде следващият генерален секретар на НАТО

Ветеранът на нашето вето беше Марк Рюте. Той вероятно ще бъде следващият генерален секретар на НАТО

„На този етап ние нямаме бежанци, но виждаме силното разтрисане на Европа, на ЕС. Двата конфликта – в Украйна и в Ивицата Газа, влияят по различен начин в двете части на континента“, каза проф. Чуков в "Лице в лице" по bTV.

„На този етап ние нямаме бежанци, но виждаме силното разтрисане на Европа, на ЕС. Двата конфликта – в Украйна и в Ивицата Газа, влияят по различен начин в двете части на континента. И двата разяждат нашата тъкан“. Това коментира в „Лице в лице“ проф. Владимир Чуков.

„В момента събитията в Газа са такива, каквито видяхме в Европа около Брекзит – когато си отидоха англичаните. Тогава Австрия вдигна за нас „червения картон“. До тогава те нямаха никакви проблеми – виждате вътрешнополитическите преструктурирания. Около евроизборите съм убеден, че в Западна Европа ще има много повече представители на крайната десница и антимигрантските политики“, посочи още той.

„Въпреки че се опитват да ограничат конфликта само в Газа – той е в Ливан, в Сирия, в Ирак, в Иран. „Ислямска държава“ е като едно плашило – когато нещо стане и то не може да се обясни – ето ви „Ислямска държава“. Атентатът, който стана преди два дни, е най-кървавият в историята на ислямска република Иран. Най-вероятно това са вътрешни проблеми, за които е много лесно да бъдат хвърлени на организацията“, коментира проф. Чуков.

Той коментира и присъединяването ни към Шенген.

Влизането на България в Шенген по въздух и море няма как да не е позитивно. Шенген е казус – вътрешнополитически и външнополитически. Първо ние трябва да направим преглед на тези 12 години – защо ни спираха. Ветеранът на нашето вето беше Марк Рюте. Той вероятно ще бъде следващият генерален секретар на НАТО. Този казус е сходен с Австрия“, посочи професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари