Вижте кога ще се пенсионирате

0
Малко хора у нас знаят кога ще се пенсионират. Още по-малко – колко трудов стаж ще е нужен
Малко хора у нас знаят кога ще се пенсионират. Още по-малко – колко трудов стаж ще е нужен

Малко хора у нас знаят кога ще се пенсионират. Още по-малко – колко трудов стаж ще е нужен, за да имаме възможност да излезем в пенсия.

От Националния осигурителен институт публикуваха обяснителни данни за повишението на възрастта за пенсиониране в следващите години.

От тях става ясно, че през настоящата година възрастта за пенсия ще нарасне с 2 месеца и ще достигне 61 години за жените и 64 години за мъжете. За нежния пол ще са необходими 35.4 години трудов стаж, докато за мъжете – 38.4 години.

Догодина (2018 г.) възрастта за жените ще е 61.2, а при мъжете – 64.1 години, докато стажът се очаква да расте с по 2 месеца/годишно.

С ръст от 2 месеца годишно при жените и 1 месец за мъжете, през 2029 г. възрастта за пенсия ще е 65 години за мъжете при необходим стаж от 40 г. и 63 години за жените при 37 години стаж.

От 2030 до 2037 г., за когато са последните изнесени данни, се очаква възрастта за пенсия при двата пола да е 65 години, като в този период тя ще расте с по 3 години за жените и ще остане без промяна при мъжете.

Необходимият стаж ще се запази – съответно 40 години за мъжете и 37 за жените. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари