Вижте 8 неща, които успешните млади хора не правят

1
Най-хубавото на това да си в 20-те си години е, че можеш бързо да се възстановиш от неизбежните грешки
Най-хубавото на това да си в 20-те си години е, че можеш бързо да се възстановиш от неизбежните грешки

Най-хубавото на това да си в 20-те си години е, че можеш бързо да се възстановиш от неизбежните грешки, които ще допуснеш, докато научаваш как да се справяш в истинския живот.

Имайки предвид това, има няколко лоши избора, които оказват трайни последици – като да не започнеш да събираш пари и да пренебрегваш здравето си.

За щастие обаче те могат да бъдат избегнати. Изданието Business Insider подбра няколко съвета от предприемачи и писатели, споделени в платформата Quora, пише Money.bg.

Вижте 8 неща, които успешните хора на 20+ години не правят:

Те не мислят, че образованието и талантът са достатъчни, за да успееш

Високата интелигентност, природният талант и отличните оценки са много хубави неща, но не гарантират, че ще си намерите страхотна работа. Още повече, че те не означават нищо, когато не са комбинирани с усилена работа.

Те не пренебрегват здравето си

С течение на времето доста бързо ще осъзнаете, че не можете да купонясвате, както през студентските си години.

Колкото повече години минават, толкова повече прекомерната употреба на алкохол, пушенето и нездравословният начин на хранене се превръщат от приемливо поведение в опасни навици.

Според някои експерти хората на 20 и няколко години трябва да обръщат внимание и на душевното си здраве, тъй като всякакви потенциални проблеми обикновено се появяват на тази възраст.

Те не изхарчват всичките си доходи

Анкета от 2014 г., проведена сред 1003 души, сочи, че 69% от хората на възраст между 18 и 29 години нямат пенсионни спестявания.

Пенсионирането ви може да ви се струва твърде далечно, но си правите много лоша услуга, ако не осъзнаете важността на пестенето възможно по-скоро.

Те не смятат, че щастието е равно на пари

Престижът и тлъстият портфейл може да ви направят по-щастливи, но за успеха са много по-важни други неща. Настройвате се за години на разкаяние и съжаление, ако преследвате парите вместо страстта си.

Те не се отказват, когато нещата станат трудни

Приключването на сериозна връзка, уволнението от работа и рухването на стартъпа ви може да изглеждат опустошаващи, когато ви се случат за първи път. Вместо да се отказвате или да се целите към по-ниска цел следващия път, трябва да използвате провалите като възможности да се научавате и да се подобрявате.

Те не позволяват на другите да ги определят

Когато правите първи стъпки в кариерата си и не сте сигурни в коя посока искате да се отправите, е възможно да позволите на другите да избират пътя ви вместо вас. А не би трябвало.

„Успехът ви ще е свързан с това как възприемате себе си, защото как вие се възприемате е равностойно на това как другите ви възприемат”, казва инвеститорът Лори Грейнър.

Те не позволяват нетърпението да ги обземе

Не е нужно да сте женен собственик на жилище с 10-годишен план за кариерата си, докато навършите 30 години. Бъдете търпеливи и се фокусирайте в настоящето.

Трябва да научите концепцията за забавеното удовлетворение и да обръщате внимание на важните решения, които ще променят живота ви по един или друг начин, съветва основателят и главен изпълнителен директор на Matisia Consultants Кристина Рот.

Те не се опитват да угодят на всеки

В началото на кариерата ви може да ви изглежда естествено да искате да сте в приятелски отношения с шефа си, колегите си и клиентите. Вместо да се чувствате разбити, когато осъзнаете, че някои от тях просто не ви харесват, просто го приемете и продължете нататък.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари