Вивиян Каменополска: Посрещали са ме с нож и юмруци, не ме е страх и не си представям да работя друго!

2
21-годишната служителка на реда определя себе си като "мъжко момиче"
21-годишната служителка на реда определя себе си като "мъжко момиче" Снимка: Христо Касабов, БТА

21-годишната служителка на реда определя себе си като "мъжко момиче"

"Посрещали са ме с нож и юмруци, не ме е страх и не си представям да работя друго", разказа старши полицай Вивиян Каменополска от Седмо районно управление на СДВР по повод Осми март – Международния ден на жената.

Тя е на 21 години и определя себе си като "мъжко момиче", което се стреми да не изпитва страх, а да върши работата си хладнокръвно и професионално. И е гордост за своите родители.

ЗА ПРОФЕСИЯТА

Харесва ми професията, защото има много екшън, интензивна е и никога не знаеш какво може да ти се случи. Всеки сигнал е интересен, а адреналинът винаги е висок. Преди да отида на работа се настройвам така, че във всеки един момент може някой да ме удари или нещо друго да стане. Опитни колеги са ми споделяли, че страхът е и вид самосъхранение. Посрещали са ме на сигнал по всякакъв начин – с нож, с юмруци...

ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ

Много ме подценяват, когато видят ниско и младо момиче, но не трябва да бъде подценявана една жена, особено в МВР, но и във всяка професия. Щом е отишла да работи това, означава, че това момиче е силно. Обичам да ме подценяват, защото тогава се нахъсвам и имам още повече сили.

ЗА ДЕТСТВОТО

Исках да стана балерина, актриса, адвокат. След 12 клас бях много объркана, накрая реших, че искам да стана полицай, защото го усещам, че това е моята работа. Аз отивам на работа с желание.

ЗА МЕЧТИТЕ

Момичета, следвайте мечтите си, не се впечатлявайте кой какво ще ви каже – дали една професия е мъжка или женска. Бъдете себе си и правете това, което искате. Това, че ви подценяват, не трябва да ви демотивира. Чувствам се много добре в тази работа и не си представям да работя друго. Това ме прави щастлива. Бих желала да има повече дами в професията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари