Високотехнологичното обучение - основна цел в новата стратегия на образованието на Русе

0
Община Русе и Центърът за творческо обучение поеха ангажимент да финансират изпращането на две деца от Русе в Космическия център в Измир, Турция
Община Русе и Центърът за творческо обучение поеха ангажимент да финансират изпращането на две деца от Русе в Космическия център в Измир, Турция Снимка: Община Русе

Днес бе проведена работна среща в Община Русе за разработване на нова Общинска стратегия за развитие на образованието

На срещата присъстваха представители на русенски училища и детски градини, както и част от екипа на Център за творческо обучение, който е партньор на голям брой училища в България. Всички се обединиха около идеята, че в бъдещата визия на училищното и предучилищното образование трябва да бъде силно застъпено високотехнологичното обучение. Като най-важна способност за всички учащи се единодушно бе посочено справянето в една бързо променяща се среда, където иновациите са адекватно подбрани и приложени на практика. Роботиката като желан предмет във всяко училище бе посочен също от администрацията и директорите като важна тема, която да присъства в новата Стратегия за образованието на Община Русе.

 Обучение на повече преподаватели в процеса на дигитализация и помощта и взаимодействието между отделните учебни заведения също бяха обсъдени на работната среща. Разгледан бе и опитът на други общини, които имат работещи модели на иновативно преподаване. Училищата и детските градини в общината ще работят и в тясна връзка с Русенския университет „Ангел Кънчев“, който е сред водещите в развитието на новите технологии у нас.

  „Нашата идея е да направим стратегия, която ще работи не само за 3 училища, а ще бъде полезна за максимално голям брой деца от Русе“, каза заместник – кметът Енчо Енчев. Той допълни, че администрацията и представителите на образованието трябва да работят ръка за ръка, за да могат заедно да си бъдат полезни в общата цел – по-добра реализация на младите хора.

Община Русе и Центърът за творческо обучение поеха ангажимент да финансират изпращането на две деца от Русе в Космическия център в Измир, Турция. Там се дава възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 16 години да работят със съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари