Високопоставен служител на Украинската служба за сигурност е открит мъртъв

3
Полицията е започнала разследване
Полицията е започнала разследване

Олександър Наконечни е намерен застрелян в дома си.

Ръководителят на регионално поделение на Украинската служба за сигурност (УСС) е бил открит мъртъв в дома си в централна Украйна, съобщи днес главната прокуратура, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Късно снощи съпругата на Олександър Наконечни чула изстрел в апартамента им в Кропивницки, а след това открила мъжа си, застрелян в една от стаите, уточниха от прокуратурата в „Телеграм“.

Полицията е започнала разследване, за да се установи причината за смъртта, добавиха от прокуратурата, без дават информация в каква посока тече разследването.

Местният политик Андрий Лаврус написа в „Телеграм“, че Наконечни се е самоубил като се е прострелял в главата.

От януари 2021 г. Наконечни ръководеше поделението на УСС в Кировоградска област.

През юли украинският президент Володимир Зеленски уволни ръководителя на УСС Иван Баканов, след като го обвини в недостатъчни усилия в борбата срещу шпионите и колаборационистите на Москва, която през февруари започна нашествието си в Украйна.

Тогава Зеленски обяви също, че прави „преоценка на ръководния състав“ в УСС, където през последните месеци бяха уволнени няколко ръководни служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Казанската Афера
    Не може да бъде, Украинците не дават жертви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари