Виктор Верин: Как така мастити адвокати не желаят да се захванат с делото на Северин?

24
Не ги ли блазни сегашната и бъдещата медийна известност?
Не ги ли блазни сегашната и бъдещата медийна известност? Снимка: TVN

Публикуваме коментар на Виктор Верин в dnes-bg във връзка с убийството на журналистката Виктория Маринова:

"България отново разбуни духовете!

Излезе втора част на трагедията „Убийството на журналистката Виктория Маринова“. Сюжетът на първа част се въртеше около това как е възможно да се случи изобщо това, как реагираха медиите, как ни размаха пръст цял свят, как народът не вярва на институциите... Как се потъпква вече и чрез убийства свободата на словото...! И ето сега, тези дни излиза продължението на драмата, темата е всъщност кой изнасили и кой уби Виктория Маринова. КОЙ? 

Близките на журналистката искат справедливост, България търси възмездие – в социалните мрежи валят заплахи към евентуалния убиец Северин Красимиров, рокери нахлуха в махалата му, а живущи там са напуснали къщите си. Светът ни призова за пълно и задълбочено разследване на случая.

Ние обаче си имаме филм. Зле скалъпен филм по сценарий, на един все по-отпадащ от политиката некадърен режисьор – генерал Бойко Борисов. Този, който изпадна в ступор и се разсърди на целия свят, че някой – в случая ТОЙ трябва да поеме политическата отговорност. А той отговорност не обича, направо мрази да поема. ТОЙ винаги намира „бушон“, изкупителна жертва! ТОЙ знаем е по фанфарите, по красивите неща, където има камери, ленти и пърхащи от обгрижено доволство и наслада журналистки...!

Последният пример е от трагичната катастрофа край Своге, когато „бушоните“, които изгърмяха по нареждане на Краля този път бяха трима министри.

Та, думата ми сега е за най-видния измежду видните режисьори. Думата ми е за режисьора Борисов, който притиснат отвсякъде... трябваше да измисли хепи енд на филма! И нескопосаните ходове започнаха незабавно с най-явния – прекалено бързото разкриване на убиеца. И това на фона на стотици зверски и знакови убийства неразкрити от години. Изследване за броя жертви на сексуално насилие в България, направено през 2014 година сочи, че 11% от всички български жени са жертва на сексуално насилие.

Процентът е нараснал през годините, но това не попречи на власт и опозиция дружно да се противопоставят на прословутата Истанбулска конвенция за правата на жените. При убийствата ситуацията не е по-розова – през 2016 сме на четвърто място по умишлени убийства в ЕС. Колко от тези престъпления са разкрити? Такава статистика няма, явно случаите са рядкост. Но в случая с убийството на Виктория ТРЯБВА да се намери спешно убиец и ето..., назначен е убиец! Това е Северин Красимиров. Идеален профил - циганин, беден, познат на полицията с дребни кражби.

Красив и с брутални секс-постове във фб убиец. Срещу известна, вероятно немалка сума ще изиграе горе-долу успешно ролята на удобния убиец.

Ще полежи някоя и друга година и после за добро и прилежно поведение... ще бъде пуснат. Дотук добре. Но версията-сюжет не издържа. И все повече скърца.  Северин тежи  около 50 килограма, тренирал бокс. Само че по-високата от него Виктория е имала черен колан по джиу-джицу. А слаботелесният ром я изнасилвал в продължение на час.

А уж бил пиян и дрогиран?!? Според съдебно-медицинската експертиза, обезобразеното лице на жертвата е от триенето по земята при гаврите. Това момче цяла нощ е пил и се е друсал, и после е имал сила за едночасов полов маратон, при това брутално насилствен. И то посред бял ден в събота, при това на оживената и пълна с народ крайдунавска алея, а пък жертвата не издала ни вопъл, ни стон?! Версия, съшита с бели конци. Като американски филм и скалъпен репортаж, излъчен от проправителствените телевизии...

И така: Нова тв „случайно“ присъства в квартала, където живее Северин, когато цялата махала се изсипала при леля му и вика – „казвай, казвай, че е той, за да не го отнесем ние“. В друг репортаж, този път на БТВ, дават информация, че има заподозрян..., който е избягал в Германия, но ДНК-то му не съвпада... После изведнъж съвпадна и на другия ден властите обявяват, че това е убиецът, защото ДНК-то е същото. Е! Ние доматите с колците ли ги ядем?!?

Северин бил беден, нападнал Виктория за да я ограби. И взел телефона ѝ, но го оставил в къщи...?! А после, когато го докараха в България и го разпитаха пък стана ясно, че... телефонът на Виктория е намерен заровен в земята на мястото на убийството. Това стана след като почти две седмици ни увещаваха и видео ни показваха как Северин тича по алеята на парка точно с телефона на покойната, който е със запомнящ се бежов калъф?!?

И ето и ново 20: Изведнъж този бедняк на бедняците пътува и до Германия? И стига за часове...! С какви пари? Как така се стига до Германия...!? Пък оставил дрехите и откраднатия портфейл при леля си. Това и дете не би го направило, а Северин е абсолютно адекватен и със здрава психика, казват психолозите. Псевдо доказателствата продължават – имало камера, на която се виждало, че мъж бяга. И това бил той. Да виждаме, че бяга някакъв човек, но  кой е той, вижда ли се лицето му?! Защо не покажат публично записа?

А само да уточним, че по тази алея всеки ден тичат десетки хора, в почивните дни – стотици...? 12 дни след престъплението Северин бе върнат в Русе. И когато всички очакваха да се направи задължителният следствен експеримент – ей така небрежно това бе пропуснато. И по същия начин – тихомълком медиите премълчаха и свидетелят, живеещ в близост до лобното място на Виктория.

Този човек е казал своята версия, която се е разминавала драстично с разкритията, които ни представя полицията... Обаче важно е, че  доведеният баща на Северин е дал „страхотни“ показания - пред него и пред майка му Северин признал за убийството. "Милото" момче, казали му какво трябва да каже и той запомнил. Ако го питаш какво точно е станало и да го разкаже - ще се оплете жестоко. Но понеже ние не присъстваме на тези разпити, могат да ни пробутват всякакви версии, коя от коя по-убедителна. Нагласеният сценарий пролича най-много след излизането на Северин от съдебната зала.

Журналистите го захапаха с въпроси, а той измънка, цитирам дословно: "Да, виновен съм. Спомням си, като минавам тъй, тя или аз ударих, без да искам. Оглеждай се нещо, тъй съм казал и тя каза, нещо ми каза тя, не помня хубаво. И аз отидох там, ударих ѝ един шамар, падна тя, после аз исках да си продължавам напред, тя ми хвана косата". Объркан словоред, неясни и неразбираеми брътвежи...! Е, нормално ли е това. Първоначалната експертиза сочеше, че Северин с първия удар я свалил..., сега шамар било. Ясно е едно: момчето не е могло очевидно да запомни какво точно са му казали да каже.

Неслучайно адвокатът му казва: Мълчи, Северине! Съмнителен и насочващ е също фактът, че 6 адвоката отказаха да поемат защитата на Красимиров. Държавата му е назначила служебен защитник... с 3 години стаж! Удивително, нали! Как така мастити адвокати измъквали от ударите на закона убийци, изнасилвачи и обирджии не желаят да се захванат с подобен случай?! Не ги ли блазни сегашната и бъдещата медийна известност, не знаят ли как хитро да използват вратичките в закона, не умеят ли да играят по свирката на когото трябва? Всичко могат родните адвокати, но явно сами виждат пропуските и нелепостите които се опитват да ни пробутат и наложат отгоре. Въпроси, които няма нужда да задаваме, защото сценарият ще рухне тотално. Ще рухне като  проваленото доверие към властта и всички институции в България. 

Кой е убиецът, питаме всички!?!

Аз знам кой е убиецът и го казвам на глас! Убиецът е властта. Властта, чийто имидж се крепи вече на един тънък слой доверие.

Провален премиер = провалено управление = провалени институции = загубено доверие! Всички те - цялата власт търсят изкупителната жертва, за да може Агнецът Божий Бойко да продължи мародерствата си над изтерзания български народ. Иначе, ако не беше намерена изкупителната жертва – ТОЙ, ТЕ, ВСИЧКИ НЕЗАБАВНО СИ ОТИВАХА! А изнасилените сме всички ние. ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД. Изнасилват ни всекидневно.

И от години. Затова, време е да кастрираме, да изхвърлим насилника на бунището на историята и да се спасим! Да се спасим от лъжите, от лицемерието, от арогантността и алчността на тази власт! Готова на всичко. И през кръв и през трупове да минава само и само, за да я крепи, укрепва и развива!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари