Виктор Орбан: Светът е все по-близо до световна война

5
Вместо единодушно да насърчаваме мира, светът е разделен, каза унгарският премиер
Вместо единодушно да насърчаваме мира, светът е разделен, каза унгарският премиер

Вместо единодушно да насърчаваме мира, светът е разделен, каза унгарският премиер

Светът е по-близо от всякога до превръщането на локален конфликт в световна война, каза днес унгарският премиер Виктор Орбан, съобщава Танюг, цитирана от Труд.

Вместо единодушно да насърчаваме мира, светът е разделен“, каза Орбан и добави, че Турция и арабските държави, Китай и африканските страни искат прекратяване на огъня и мирни преговори.

Орбан оцени, че Унгария трябва да има силна армия и в същото време да насърчава мира.

Унгария се нуждае от ефективни въоръжени сили и правителството работи за увеличаване на броя на войниците, тяхната отдаденост към родината и призванието им, нивото им на обучение и обществената им репутация“, каза Орбан.

ЕС ще намали потреблението на енергия с 11,7 процента до 2030 г

Той допълни, че армията трябва да бъде оборудвана и с модерни оръжия.

Фактът, че сме за мир, не означава, че трябва да сме беззащитни“, каза Орбан.

Според него премахването на санкциите, свързани с войната, би било най-добрият начин за ограничаване на инфлацията.

Той обяви, че Унгария ще продължи да налага вето на мерки, които биха причинили "най-непосредствени щети" на нейната икономика.

Ако утре Европейският съюз отмени санкциите срещу Русия, инфлацията веднага ще намалее наполовина, а след това постепенно ще се върне към 2-3 процента“, заяви Орбан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Sтанко
    Orban-e, заставам зад думите ти, но съм твърде малък за да те подкрепя и да обърнем магарешкото мислене на еврогейските политици с краварски мозъци... Ако държим предполагаемия враг на масата си, а приятелите да ни служат за подкрепа - нещата щяха да бъдат по чисти и извисени, а вместо това няколко кисели политици, водени от користни цели се опитват да "владеят" положението.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари