Виктор Орбан: Меркел можеше да предотврати войната в Украйна

1
Ексканцлерката на Германия предотвратила конфликта през 2014 година след анексията на Крим
Ексканцлерката на Германия предотвратила конфликта през 2014 година след анексията на Крим Снимка: БГНЕС / Архив

Ексканцлерката на Германия предотвратила конфликта през 2014 година след анексията на Крим

"С Ангела Меркел нямаше да има война". Това каза днес на дискусия в Берлин унгарският премиер Виктор Орбан, съобщава Епицентър.бг. Събитието е организирано от две немски издания – списанието за политическа култура Cicero и Berliner Zeitung (Берлинер цайтунг). Техни представители интервюираха Орбан публично и при силен интерес.

Орбан сподели, че на 5 февруари е бил в Москва, за да преговаря с Путин за мир. „Попитах руския президент какво мисли за украинската армия. Той каза, че е много добра и много добре подготвена“, разказа Орбан, цитиран от Берлинер цайтунг. Путин казал още, че ще направи всичко, за да гарантира, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО.

По думите на Орбан, цитирани от западните медии, е имало риск войната да избухне още през 2014 година с кризата около анексирането на Крим. Тогава обаче преговорните умения на Ангела Меркел предотвратили най-лошото. На въпрос дали Меркел можеше да предотврати войната и днес, Орбан отговоря: „С Меркел нямаше да имаме война в Украйна.“

В Германия Орбан се срещна с Меркел, но информация за разговора не бе дадена. По-късно, на 10 октомври, унгарският премиер се срещна и с настоящия канцлер Олаф Шолц.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари