ВиК - Русе: Останаха 1 километър водопроводи за реконструиране

9
Илиан Милев обясни на какво се дължи забавянето на асфалтирането на улица “Цар Калоян“
Илиан Милев обясни на какво се дължи забавянето на асфалтирането на улица “Цар Калоян“ Видео: Русе Медиа

Илиан Милев обясни на какво се дължи забавянето на асфалтирането на улица “Цар Калоян“

Смяната на по-малко от 1 км водопроводи е последното, което остава да се извърши по водния проект в Русе в частта му за подмяна на тръбите, съобщи на пресконференция ръководителят на проекта Стоян Нейчев. Дейностите са в района на жп гарата и в малък участък по ул.“Николаевска“.

Това е първият проект на стойност над 100 милиона лева в България, който ще бъде завършен в края на тази година. Резултатите ще бъдат подобрено качество на водата, намаляване на загубите и би трябвало да няма вече аварии“, каза още той, предаде Русе Медиа.

Управителят на ВиК - Русе инж. Илиан Милев припомни, че основният ангажимент на дружеството е да водоснабдява и пречиства водата. И благодари на служителите на ВиК - Русе, които са успявали да съчетава ежедневните си задължения с работата по проекта, като са отделяли голяма част от времето си той да се случи по-бързо и да служи на русенци поне 50 години.

Постоянно гражданите питат за асфалтирането. То ще стане и ще отмине, но важното е да има вода и да няма аварии. Подменена е 65 км водопроводна мрежа, подменени са главни клонове, които са гръбнакът на водопроводната система“, сподели инж. Милев.

Той обясни, че забавянето за асфалтиране на ул.“Цар Калоян“ се дължи на проточилата се процедура за съгласуване с Министерството на културата заради смяната на правителствата. Разрешението вече е факт, ВиК-Русе има изпълнител и готовност да завърши своята част, а общината в понеделник също трябва да има избран изпълнител. Както е известно, асфалтирането ще се извърши съвместно от ВиК - Русе и Общината. Ако всичко е наред, то трябва да започне следващата седмица.

Управителят на ВиК - Русе сподели още, че завършването на проекта ще бъде много трудно във финансовата му част, тъй като се сменят указанията на Управляващия орган за верифициране на плащанията. Все още не са разплатени 25% от средствата. Общата стойност на проекта с индексацията, която МРРБ позволи за всички проекти заради кризата, е близо 134,4 милиона лева.

Проектът „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД – Русе“, се изпълнява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез ОП „Околна среда 2014-2020 г.“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    Свободен
    ВиК инсталациите не знам, но инфраструктурата е унищожена завинаги. Сега за възстановяването и дължите на гражданите на Русе точно 100 000 000 милиона. Така че , Пенчо и Пламен Стоилов или ще ги накарате да платят от парите по европроекта или вие двамата започвате нова кариера към Апи.
  • 0
    16
    Народа
    Ей паляци ше ви заровя в тея трапове! Мама ви некадърна да еба единия може ама може и да не може другия остана 1 км ама ….ви пикая на инженерчета та и пишман майсторите мангасари!
  • 0
    15
    Арка
    Буратино и Иван Минчев крадът и лъжат. Кинтите в джоба пудрата около носа - пофта бине
  • 0
    14
    Народът прост - плаща ли,...
    Ако наистина на това хаотично безумно разкопаване на русенските улици го нарича "ПРОЕКТ" ръководителят на проекта Стоян Нейчев, тогава да му "SEREM" на бездарните некадърни проектанти и проектантки.
  • 0
    13
    До Отвратена
    Права си! И да добавя. ВиК дават безумната възможност всеки само с една декларация да напише, че никой не живее на адреса, което в нашия случай, с няколко съседи, тарикати, не е вярно. Така се оказва, че хора които ползват вода, не се отчитат, ВиК не ги търси и тяхната вода, чрез общата се "шие" на съседите им, като те само могат да гледат и плащат чуждата сметка и да се молят на некоректните си съседи, да пуснат декларация ,че са на адреса, което те умишлено не желаят да правят. Тази "справедливост " може да се оправи само, като всички пуснем такива декларации и да видим, ВиК на кого ще шият общата вода. Справедливо е ,който пуска такава декларация ВиК да спират водата, на адреса и да смъкват водомера от апартамента. " Добросъвестен" граждани и съседи в България няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари