Виенските гробища предлагат услугата "виртуален ковчег"

0
Вече целият свят е виртуален! Включително и... ковчезите
Вече целият свят е виртуален! Включително и... ковчезите Снимка: EPA-EFE

Вече целият свят е виртуален! Включително и... ковчезите

Смъртоносната пандемия, която обрече хиляди хора да не могат да погребат близките си, ускори и появата на виртуалните ковчези.

Виенските гробища започнаха да предлагат безплатна услуга за виртуални ковчези, която позволява на близките да бъдат с починалите, въпреки ограничителните мерки, предприети във връзка с коронавируса. Желаещите могат да получат информация от сайта в онлайн режим, съобщава телевизионният канал ORF.at, цитиран от Glas.bg.

Виртуално приложение е достъпно чрез уебсайт. Гражданите получават индивидуален код за достъп, след което чрез защитена връзка преминават към онлайн платформа, която позволява посещение на починали роднини. Работата с услугата наподобява изпълнението на банкови операции.

"Изпитваме нарастваща нужда от информация за обслужването на клиенти. Значително повече хора ни се обаждат за погребения. Ние разбираме това и сме готови да помогнем в трудни времена", казва Ренате Никлас, управител на Виенските гробища.

Приложението е трябвало да стартира през лятото, но поради ограниченията, за да се предотврати разпространението на коронавирус, то беше стартирано сега.

Междувременно в Австрия са регистрирани 14 370 потвърдени случаи на коронавирус, 393 души са починали от болестта. Прокуратурата в Грац разследва смъртта на 12 пациенти от старчески дом. Според разследващите на мястото не са взети правилните предпазни мерки. Администрацията е обвинена в неволно убийство чрез предаване на заразни болести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари