Видяхме епизод Първи - Лисицата приседна край курника и занарежда сладко и мазно: Предлагам ви мир!

0
Епизод Втори, предстои да го видим – Лисицата се прави на умряла лисица
Епизод Втори, предстои да го видим – Лисицата се прави на умряла лисица Снимка: Иван Стоименов

Епизод Първи, вече го видяхме - Лисицата приседна край курника и облизвайки се, започна да нарежда сладко и мазно: Предлагам ви мир!

Епизод Втори, предстои да го видим – Лисицата се прави на умряла лисица и лансира кабинет с премиер някоя непартийна, умерена, центристка, според нея популярна фигура, която ще слушка и папка, защото много иска да е премиер. Хрумват ми професорите Огнян Герджиков (най-вече ми хрумва) и Георги Близнашки и кой знае още кой – за този пост у нас никога не е имало дефицит от желаещи. А професорите станахме повече отколкото са те в Китай.

Епизод Трети, няма да ни се размине – Лисицата пада театрално за дузпа, иска да предизвика всеобщо съжаление, изписва на лицето си мъченическа физиономия и се превива така, че да ни трепнат сърцата от притеснение.

Епизод Четири, не го изключвам – Лисицата саботира всякакви мерки на новото правителство, проваля кворума, постоянно говори тя какво е направила, внушава, че България е загазила без нея и се опитва да влезе в следващия парламента в ролята на лисицата от приказката Болен здрав носи.

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари