Видях как Лазар застреля татко

1

Това казва Деница, дъщерята на убития ресторантьор във Виноградец, пише 24 часа.

Прокуратурата работи по две версии - за неволно убийство, извършено от 6-годишното дете, и за опит за прикриване на убийството

Взети са натривки от ръцете и дрехите на Юри и на собственика на пистолета. Пуснаха Влайков след 24-часов арест, ГЕРБ го изключи от редовете си.

Семейството на убития при нещастен инцидент в пазарджишкото село Виноградец ресторантьор Наско Тонкев не вярва, че 6-годишното момче Юри е произвело фаталния изстрел.

Близките на починалия - съпругата Павлина, синът Димитър и дъщерята Деница са категорични, че собственикът на пистолета “Глок” и председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков в кабинета си като председател на общинския съвет в Септември

Лазар Влайков е застрелял по невнимание приятеля си Наско. Трагедията се разигра в четвъртък около полунощ в ресторанта на убития. Компания от 20-ина човека празнувала рождения ден на 6-годишния Юри, на когото Лазар Влайков е чичо - с бащата на момчето - Кирил, са първи братовчеди. След употреба на алкохол в един момент общинският председател извадил личното си, законно притежавано оръжие и се включил в еуфорията от стрелящи с газови пистолети гости на купона на фона на пуснатите фойерверки.

След това пистолетът минава от ръка на ръка сред празнуващите, които го разглеждат. Според версията на полицията и на Лазар Влайков последно пистолетът е бил в ръцете на убития Наско Тонкев. Той го подал на Лазар, но в този момент малкият рожденик Юри се присегнал и взел оръжието.

Миг по-късно детето произвело неволен изстрел и куршумът пронизал седящия на съседния стол собственик на ресторанта.

“Баща ми почина в ръцете ми. Видях как Лазар Влайков го застреля. Последно пистолетът беше у него. Преди това той стреляше с пистолета, както си седеше на масата. Жена му и детето събираха гилзите.

След последния изстрел баща ми промълви на Лазар: “Какво направи, бе?”

Изправи се от стола, направи две крачки и се строполи на земята. Бях на масата на няколко метра от тях и видях всичко” , разказа пред “24 часа” дъщерята Деница.

Младото момиче заяви, че е безумие детето да е натиснало спусъка, а още по-малко баща ѝ да му е дал пистолета.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари