10 години затвор грозят Лазар Влайков

0
Влайков вече е изключен от ГЕРБ!
Влайков вече е изключен от ГЕРБ!

"10 години затвор заплашват Лазар Влайков, председателя на общинския съвет в Септември, ако се докаже, че е нарушил правилата за носене на оръжие по време на рожден ден във Виноградец", каза Румяна Арнаудова, говорител на главната прокуратура в ефира на Нова Телевизия.

"Според нея акцентът на обвинението ще бъде, че не са взети необходимите мерки за сигурност и са нарушени правилата в закона, които гарантират живота на гражданите. Абсолютната забрана да не се носи оръжие, когато човек е пиян, е нарушена от Влайков и това се наказва с 10 години затвор."

"Предстои да се извърши служебна проверка на досъдебните производства срещу Влайков, които са били водени досега", каза още Арнаудова.

По думите й показанията на 6-годишното дете, за което се говори, че уж било натиснало спусъка, са само едно от доказателствата в тази история. Очакват се и резултатите от експертизата, които да докажат кой точно е произвел изстрела по време на семейния празник, на който са намерени 126 гилзи.

Същевременно четирима психолози заминават днес за Стрелча, където се самоуби 11-годишно момче. Там са командировани и двама прокурори от ВКС, които да подпомогнат разследването в Стрелча.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари