Видин обяви бедствено положение

1
Пътищата към много от населените места в общината не са почистени и заради това са затворени
Пътищата към много от населените места в общината не са почистени и заради това са затворени

Кметът на Видин Огнян Ценков обяви бедствено положение на територията на цялата община.

Това стана по време на днешното заседание на Общинския щаб за защита при бедствия, като причина за крайното решение са снегонавяванията и обледяването в цялата област.

Пътищата към много от населените места в общината не са почистени и заради това са затворени. Сред тях са Бела Рада, Гомотарци, Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, както и пътят между Гомотарци и Покрайна. Във Видин са разчистени основните пътни артерии и машините започват да влизат вече в кварталите на града.

Снегонавяванията са причина за прекъснатото електрозахранване на основната помпена станция за питейна вода в района на село Сланотрън, снабдяваща с вода Видин и 22 населени места. От ВиК дружеството съобщиха, че засега работи резервната помпена станция за питейна вода, намираща се в района на Комплексната опитна станция.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че е обновен списъкът на пациентите от областта, които са на хемодиализа, и всички те са настанени в болница, като само една жена е отказала да бъде хоспитализирана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари