Най-бедната община у нас първа въведе тол-такси

0
Бойница, която се намира на границата със Сърбия, въведе пътни такси за преминаване по шосетата на селскостопанска техника
Бойница, която се намира на границата със Сърбия, въведе пътни такси за преминаване по шосетата на селскостопанска техника

Най-малката и най-бедната община у нас – Бойница, която се намира на границата със Сърбия, въведе пътни такси за преминаване по шосетата на селскостопанска техника.

Това е мярка срещу разрушаването на пътните настилки, които обновяваме с неимоверни усилия, съобщи кметът Анета Генчева. Пътната такса е въведена с решение на общинския съвет.

Извънгабаритната техника уврежда не само пътната настилка, но и съоръженията. Бутнати са парапети на мостове, рушат се и други пътни принаджлежности.

Въвеждането на пътната такса е прецедент за област Видин, коментираха от сектора „Пътна полиция“ на областната дирекция на МВР. Но не е забранена, след като има решение на общинския съвет.

След един месец общинарите ще направят сметка има ли полза от въвеждането на пътната такса за селскостопанските машини, които разрушават обновените пътни настилки, допълни кметът.

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари