Входът в Пантеона в Рим вече е платен

0
Църквата е една от най-посещаваните забележителности в Италия
Църквата е една от най-посещаваните забележителности в Италия

Църквата е една от най-посещаваните забележителности в Италия

Желаещите да посетят Пантеона в Рим, един от най-добре запазените паметници от античната епоха в света, от понеделник ще трябва да плащат 5 евро вход, съобщи италианското министерство на туризма, цитирано от Ройтерс.

Огромният цилиндричен храм, който сега е църква, привлича милиони туристи и една от най-посещаваните забележителности в Италия.

Въвеждането на такса вход е част от стратегията на министерството да "изцеди" повече средства от огромното културно наследство на страната. 70 на сто от приходите ще отиват в министерството и ще се ползват за почистване и поддръжка на сградата, а останалите ще получава римският диоцез. Входът за вярващите по време на служба ще бъде безплатен.

В сегашния си вид Пантеонът датира от времето на император Адриан, който се качва на римския престол през 117 г. Това е сградата с най-голям неподсилен бетонен купол в света. Пантеонът оцелява по време на варварските нашествия, а през 609 г. е превърнат в християнска църква.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари