Римският пазар на "Сексагинта Приста" очаква русенци през септември

1
Входът е откъм улица "Цар Калоян", а изходът - при Паметника на моряка
Входът е откъм улица "Цар Калоян", а изходът - при Паметника на моряка Снимка: РИМ - Русе / архив

Входът е откъм улица "Цар Калоян", а изходът - при Паметника на моряка

Традиционният Римски пазар на "Сексагинта Приста" ще се проведе в събота, 16 септември, съобщават от РИМ - Русе. Пазарът ще отвори врати в 11:00 часа.

Старата крепост ще се оживи от смели войни, красиви римлянки, местни търговци и занаятчии, представящи красиви костюми от епохата на древен Рим, забавления, анимации и разкази. Ще има бижута, сувенири, както и рисувано стъкло, и дървени изделия.

Входът за Римският пазар на „Сексагинта Пристапазара е откъм ул. „Цар Калоян“, а изходът - при Паметника на моряка. Демонстрацията на Римската кохорта ще се извърши на празното пространство пред Паметника на моряка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До 5
    Ти туй сирене ша го ядеш ли, или да го мия?
  • 3
    5
    До 2
    Е с какво да ги поканят бе? Сиренето на магазина с пари бе. С коври не става. Много е ниско нивото на коврите в града. Само погледни тази на Башибозука в града, и бегай далеко. Той и башибозука си взе коврата и избяга на село с нея.
  • 3
    4
    Мони
    Фестивалът ще бъде под патронажа на Борката Българинов и Вероника - първа дама на ГРАДЕЖ . Тоя изтъкнат адвокат всички политически сили в Русе го искат за кмет и на римския пазар ще наддават за него. Поканени са и Сметната палата да провери какъв и за колко пари е ремонта дето направи в Областна администрация.Абе нямали кой да разрови тия обори вмирисващи от корупция и измами
  • 7
    3
    Бенчо Либиеца
    В Общината ще правим конкурс "Секаспилна писта"! Ще вземат участие всички онодени позавяхващи моми, дето съм опрашил! После може да ги поканя на Низофо да продалжим, ама трябва Вгъзилена да я няма, че ще ме нарита и тя като бившата от другото село! Айде с умрялото БКП пак да ме изберете, "русенци"! ХАХАХАХА
  • -3
    2
    СвръхАз
    Е с пари ли се канят тези Майстори на Ножовете бе? Те да не са от Хогуортс? Не са ли майстори-търговци...като всички останали там? Какво им е по-специалното не разбрах?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари