Венко Сабрутев: Президентът трябва да излезе от ролята си на черна станция

1
По думите му България има опит със сваляне на правителство, но не и с отстраняването на президенти и кметове
По думите му България има опит със сваляне на правителство, но не и с отстраняването на президенти и кметове Видео: NOVA

По думите му България има опит със сваляне на правителство, но не и с отстраняването на президенти и кметове

"Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е, трябва да знае, че във всеки един момент може да бъде свален, ако не изпълнява функциите, за които е назначен". Това послание към президента отправи Венко Сабрутев, депутат от ПП-ДБ в предаването „Офанзива” по NOVA. По думите му България има опит със сваляне на правителство, но не и с отстраняването на президенти и кметове.

"Ако той продължава да бъде разединител на нацията, а не обединител, ако продължава да игра на ниво партии, на ниво интереси, а не на ниво обединяване на нацията, то според мен няма друг изход освен инициирането на процедура по импийчмънт", посочи Сабрутев.

По отношение на преминаването на пристанище "Росенец" в ръцете на държавата той коментира: „България си върна още една външна граница. Това се случи миналата седмица в Народното събрание. Защо сега? Истината е, че януари месец тази година Народното събрание взе аналогично решение, което задължи служебния кабинет в едномесечен срок, след консултации с Европейската комисия, тази концесия да бъде прекратена”.

По думите му тя е неизгодна за страната ни: „България няма абсолютно никакъв контрол върху това какви танкери, какви количества горива, нефт, влизат у нас".

Ние не искаме национализация, искаме да си върнем границата, не желаем тази критична инфраструктура да започне да работи за България", подчерта още той.

На въпрос дали има опасност рафинерията да обжалва това решение, той допълни: "Има европейска директива, има решение на Народното събрание, най-висшия управленски орган в страната, дори да бъде обжалвано, то няма как да бъде развалено".

Да върнеш държавна собственост на държавата е национален интерес, но да защитаваш интересите на част на руска компания, това вече е корпоративен интерес”. Така Сабрутев коментира изказването на президента Румен Радев, че решението е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар.

Той подчерта, че единственото нефтено пристанище на България е отдадено на цената на няколко магазина в мола.

"Президентът трябва да излезе от ролята си на черна станция и да влезе в ролята си, дадена от конституцията - обединител на нацията. Разбираме, че му е много трудно да приеме факта, че той вече няма еднолично управление на страната", каза Венко Сабрутев.

"Само за две седмици редовното правителство разработи държавен бюджет. Нещо, което за 10 месеца служебния кабинет не направи. От дупка в размер на милиарди 200 милиона, наследена от служебния кабинет, редовното правителство на академик Денков изкара държавата на плюс 200 милиона", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до 3
    ами кой беше платил на евробарометъра преди десетина дни, те извадиха подобни резултати?!?
  • 0
    3
    До 1
    Зависи,кой е платил на Галъп,но от резултата става ясно....
  • 2
    2
    Иванов
    Колкото повече война - толкова по-близо до мира. Това е най-аморфната формула за край на тази война. Но нашите псевдополитици не го разбират. Те просто се включват в общия хор, който защитава чужди интереси. Какво ни казва Президента? Колкото по-амбициран е запада войната да продължи, става все по-неизбежно въвличането на жива сила от Европа във войната. Просто войната машина е на пределни обороти и никой няма да бъде в състояние да я спре. А финала ще бъде ядрена катастрофа. Радвам се, че имаме политик като Радев, който иска да ни обедини за мир, а не за война. И май ще му се получи.
  • 7
    1
    интересно
    Колкото повече плюят президента, толкова си вредят: „Галъп интернешънъл болкан“, проведен между 14 и 19 юли. На въпрос „Одобрявате ли или не одобрявате България да се включи по-активно в подпомагането на Украйна във войната чрез оръжия, боеприпаси и военна техника?“ 78,1 % отговарят, че не одобряват, а 20 % одобряват.“
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари