Великобритания забранява телевизионните реклами на Fast Food

0
60% от възрастното население на Острова е с наднормено тегло
60% от възрастното население на Острова е с наднормено тегло

Според доклад на ''NHS'' над 60% от възрастното население е с наднормено тегло на Острова, което пък е основната причина за провокирането на редица тежки заболявания.

Това реши правителството на Обединеното кралство, Министърът на здравеопазването заяви за медиите, че тази забрана „ще помогне буквално да се изтрият милиарди калории, заради които боледува нацията“

Всеизвестен факт е, че редовната консумация на така наречената Фаст Фуд (Fast Food) е основната причина за затлъстяване и за появата на редица опасни заболявания свързани с наднорменото тегло.

Данните на „NHS England“ сочат, че при възрастното население над 18 години, затлъстяването е 60%. Този проблем се появява в началото на 90-те години, а през последните 30 непрекъснато се задълбочава, пише днес и Скай, цитиран от Новини Лондон.

Онлайн рекламата на вредните храни, също ще бъде подложена на ограничения и рестрикции, параметрите на които засега не се споменават, но със сигурност ще бъдат достатъчни строги, обяснява Дейли мейл.

На големите вериги за бързо хранене, ще бъде абсолютно забранено да рекламират свои продукти с голямо съдържание на мазнини, захар и сол, изключения ще се правят само и единствено за малкия и среден бизнес. Законът започва да действа от началото на 2022. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари