Вечерен час, пълна карантина, маски

1
Европа се връща към по-строгите мерки заради пандемията
Европа се връща към по-строгите мерки заради пандемията Снимка: Reuters

С 44% са се увеличили случаите на COVID-19 в Европа за една седмица

Редица държави продължават със затягането на мерките, след като беше преминат прагът от 250 000 жертви на пандемията на континента. Случаите по цял свят вече надхвърлят 40 милиона, съобщи Свободна Европа.

Пълна карантина на места в Германия

Баварски окръг стана първият район на Германия от април, поставен под пълна карантина, предаде "Ройтерс". Мярката в окръг Берхтесгаденер Ланд влиза в сила от днес и предвижда през следващите две седмици жителите му да не могат да напускат дома си без уважителна причина.

По-строги правила за маските в Чехия

Чехия затяга правилата за носене на маски, предаде ДПА. От сряда то ще стане задължително за застроените площи на градовете и общините, заяви след заседание на кабинета чешкият министър на здравеопазването Роман Примула.

Задължителна карантина в Ирландия

Правителството на Ирландия обяви налагането на шестседмична задължителна карантина по домовете. Мярката ще бъде въведена от сряда, обяви министър-председателят Мишел Мартин.

Полицейски час в Белгия

Белгия налага полицейски час през нощта за цялата страна, затварят се барове и ресторанти. Настанените в болница пациенти с коронавирус в Белгия се увеличиха със 100% за една седмица.

Нови мерки за баровете в Италия

Италия въведе по-ранно затваряне на заведенията. Ресторантите ще трябва да затварят най-късно в полунощ и да настаняват най-много шестима души на маса, а баровете ще работят до 18 ч. Мерките не включват полицейски час, какъвто беше въведен в редица френски градове.

Извънредно положение в Словения

Словенското правителство обяви днес 30-дневно извънредно положение след рязък скок на случаите през последната седмица. Наложен е и полицейски час от 21 часа до 6 часа сутринта.

Дистанционно обучение в Полша

152 общини във Полша вече са червена зона и там важи забрана за сватби и кръщенета. Дистанционно се провежда обучението в училищата и университетите. Полските власти ще изградят полева болница на националния стадион в столицата Варшава. Тя ще разполага с 500 легла за пациенти .

До 6 души на закрито във Франция

В Австрия от петък влизат редица ограничения, обяви канцлерът Себастиан Курц. „От петък в полунощ се разрешават събирания на закрито до 6 души максимум. Това означава - 6-ма възрастни. За навън позволено е да се събират до 12 души. Тези правила важат навсякъде от ресторанти до йога курсове, рождени дни, сватби и срещи в клубове“, каза Курц.

Нови мерки в Швейцария

Швейцария въвежда от вторник задължително носене на маски в затворени публични пространства и забрана за събиране на повече от 15 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари