Вече 50 милиона ползват Windows 10

0
В момента Microsoft работи именно върху първото значимо обновление на Windows 10
В момента Microsoft работи именно върху първото значимо обновление на Windows 10

Най-новатаоперационна система Windows 10 набира популярност с пълна сила. За това допринася изключително много възможността за безплатно обновление от легални версии на Windows 7 и Windows 8/8.1.

Докато миналата седмица „десетката” беше инсталирана на 25 милиона устройства, сега броят на потребителите на новата платформа надвишава 50 милиона броя, съобщи Tom’s Hardware.

Наблюдава се сериозно разширяване на асортимента от устройства, съвместими с Windows 10. Това е предпоставка в близко време да се запазят високите темпове на проникване на новата операционна система.

Освен това много потребители на Windows 7 и Windows 8.1 не се влияят от първоначалната еуфория и изчакват пускане на по-голямо обновление на Windows 10, за да преминат към инсталиране на системата, когато вече са изчистени някои грешки. Т.е. налице е много сериозен потенциал от потребители, които скоро ще обновят операционните си системи до версия 10. 

В момента Microsoft работи именно върху първото значимо обновление на Windows 10, известно с кодовото име Threshold 2. Ъпдейтът ще стане достъпен през октомври тази година и ще предложи нов универсален мениджър, разширения за браузъра Edge и обновления за Universal App Platform.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари