Новият дизайн на Windows 10 ще ви изненада

0
Цялата операционна система ще стане модулна
Цялата операционна система ще стане модулна

Неотдавна Microsoft обяви, че операционната система Windows ще бъде последната от този клас.

Софтуерният гигант повече няма да създава нова ОС, а ще предлага мащабни обновявания и ще работи върху разширяването на нейната функционалност. Освен това, цялата операционна система ще стане модулна и ще има различен размер и функционалност за различните устройства. А днес бе показан новия дизайн на цялата Windows 10 екосистема, който може да изненада всеки, пише Kaldata.com.

Към днешен ден ОС Windows 10 и софтуерът за нея изглеждат, сякаш са създавани в предишна епоха: иконките са с ниска резолюция, елементите на интерфейса не са пропорционални на програмните прозорци, а общата цветова гама би могла да е по-добра. Сега Microsoft представи нов видеоклип, от който се вижда, че цялата операционна система ще има съвършено нов и съвременен минималистичен дизайн. Много потребители останаха изненадани и очаровани от уникалния фирмен дизайн на Windows 10.

Новият дизайн се нарича Fluent Design и е създаден от Microsoft специално за Windows 10. Включени са разнообразни ефекти на прозрачност и размиване и сега всичко изглежда интересно, особено като се има предвид, че за разработчиците е предвиден SDK за работа с всички нови функционалности.

Новият дизайн ще бъде въвеждан постепенно. Част от Fluent с комплект нови визуални ефекти ще се появи с обновяването Fall Creators Update, излизащо днес. Пълноценната реализация на Fluent се очаква през пролетта, когато трябва да излезе следващото голямо обновяване.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари