Вдигат помощта за отопление с 9 лева

0
Заявленията за отпускане на целевата помощ се подават до края на октомври
Заявленията за отпускане на целевата помощ се подават до края на октомври

Размерът на целевата помощ за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2018 – 31 март 2019г.) се увеличава на 375,15 лв., съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Сумата е с 9,05 лв. по-висока в сравнение с миналата година.

Така месечният й размер ще стане 74,83 лв. Съгласно нормативната уредба той се определя на база левовата равностойност на 385 квтч електроенергия, от които 280 квтч дневна и 105 квтч нощна електроенергия, по осреднена крайна продажна цена на електроенергията за битов потребител към 31 октомври на текущата календарна година.

Право на целева помощ за отопление имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявлението е по-нисък или равен от диференциран минимален доход за отопление, който е 75 лв. Кандидатстващите ще могат да подават документи в дирекциите „Социално подпомагане“ до 31 октомври 2018 г. Заявленията се подават по настоящ адрес на кандидатите.

Увеличението на пенсиите от 1 юли с 3.8 % няма да да се отрази на правото на достъп до този вид помощ, уверяват от социалното министерство.

За миналия отоплителен сезон 2017/2018 г. е отпусната целева помощ на 204 635 лица и семейства на обща стойност 74 323 833 лв.

Заявление-декларация за отпускането на целева помощ за отопление може да се изтегли от уеб-страницата на Агенцията за социално подпомагане в раздела "Административни услуги".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари