Ще проверяват дали еднократната помощ за отопление се използва по предназначение

1
Ако парите не се използват за отопление, ще трябва да се върнат
Ако парите не се използват за отопление, ще трябва да се върнат Видео: NOVA

Кой има право на еднократна помощ за отопление?​

Около 50 000 семейства ще бъдат подпомогнати през зимния сезон с еднократна финансова помощ от 400 лева. Приемът на заявления в социалните служби по места вече започна. Ако помощта не се използва за отопление, ще трябва да се върне. Предстоят и проверки.

До този момент Жанета Георгиева от монтанското село Долна Вереница не е кандидатствала за помощ за отопление, но сега е решила да си подаде документите и се надява да я одобрят.

„Ще опитам. Аз съм с ТЕЛК. Дано да стане”, сподели жената, предава NOVA.

С 400-те лева жената изчислява, че ще си купи около три кубика дърва.

Които не ни устройват за зимата, но пак е помощ”, споделя тя.

Право на допълнителна финансова подкрепа ще имат хората, които отговарят на определени условия. Задължително трябва да са регистрирани в Бюрото по труда.

Такива, които отговарят на наредбата за отопление за настоящия отоплителен сезон, който приключи на 31 октомври. Това са хора, чийто среден месечен доход надвишава диференцирания минимум за отопление с 40 лв. Хора, които не са подавали молба за отопление през този отоплителен сезон”, каза д-р Петко Петков, директор РДСП - Монтана.

Другите, които имат право да кандидатстват са тези, които вече са подавали документи за целева помощ за отопление и не са одобрени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари