„Възраждане“ подготвя петиция заради отхвърления от съда референдум

2
Документът ще бъде изпратена в Европейския парламент, заяви председателят на партията Костадин Костадинов
Документът ще бъде изпратена в Европейския парламент, заяви председателят на партията Костадин Костадинов Снимка: Facebook

Документът ще бъде изпратена в Европейския парламент, заяви председателят на партията Костадин Костадинов

„Възраждане“ подготвя петиция срещу решението на Конституционния съд относно референдума за еврото. Това каза днес председателят на организацията Костадин Костадинов по време на протест, който партията организира на ПристанищеВарна - Запад“. След изборите през юни петицията ще бъде изпратена в Европейския парламент (ЕП). Ще направим така, че българското правителство чрез Брюксел да спазва Конституцията и да стане ясно, че демокрацията не може да се потъпква, каза още лидерът на „Възраждане“ и допълни, че петицията ще бъде направена заедно с техни партньори от други държави и ще бъде подкрепена не само от български граждани.

"Изпълнихме абсолютно всички законови изисквания, но въпреки това т.нар. законотворци поругаха закона и пренебрегнаха волята на 600 000 българи", заяви Георги Георгиев от „Възраждане“ - Варна. Той изтъкна, че протестират на ПристанищеВарна – Запад“, защото то е важен обект, но е далеч от потенциала, който има. Георгиев го сравни с порта в Констанца, който генерира добавена стойност, докато при нас няма непрекъснат поток от кораби и бизнес. "Затова сме тук - да обърнем внимание на това, каза той и изрази мнение, че районът на Варненското езеро трябва да генерира добавена стойност и работни места, а сега нещата са застинали и не помръдват и някои от големите шипингови компании дори нямат офиси в крайморския град."

Преди дни от „Възраждане“ обявиха, че ще продължат да протестират срещу решението на Конституционния съд относно референдума за еврото, като местата на техните акции няма да бъдат огласявани предварително, съобщава БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    LOL
    Aнти-европейска партия ще иска съдействие от Европейския парламент за признаване на противоконституционен референдум за отказ от европейската валута. :D Тия са на много тежки наркотици :D
  • 5
    1
    Песимист
    Ако изпратят документа в Евразийския съюз и Руската Дума,дали няма да има по голям ефект?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари