„Възраждане“ настоява за проверка на ДАНС и Прокуратурата по повод изказването на ген. Атанасов

1
Видях се с посланика на Украйна. Той знае в подробности с какви оръжия разполага страната ни и кое ни е излишно, заяви съпредседателят на „Демократична България"
Видях се с посланика на Украйна. Той знае в подробности с какви оръжия разполага страната ни и кое ни е излишно, заяви съпредседателят на „Демократична България" Снимка: БНТ

Видях се с посланика на Украйна. Той знае в подробности с какви оръжия разполага страната ни и кое ни е излишно, заяви съпредседателят на „Демократична България"

Възраждане“ настоява ДАНС и Прокуратурата да се самосезират, да извършат незабавна проверка и да установят откъде украинският посланик знае с какво точно въоръжение разполага България.

Поводът за исканата проверка е твърдение на ген. Атанасов, оповестено в медиите.

Съпредседателят на „Демократична България“ твърди, че се е срещал с посланика на Украйна в България, който с точност е бил запознат с въоръжението, с което разполага българската армия.

Институциите в българската държава незабавно трябва да установят откъде чужд дипломат е получил толкова точна информация относно видовете въоръжение и количествата, с които разполага страната ни.

Украйна не е държава-член на НАТО, а наличното въоръжение, с което разполага българската държава, е класифицирана информация.

Ето точния цитат от генерал Атанас Атанасов:

"Не знам дали е разумно да го казвам публично. Преди две седмици имахме среща с украинския посланик в България. Той знае в подробности с какво разполагаме и кое ни е излишно."

От думите на ген. Атанас Атанасов, който беше шеф на парламентарна комисия по национална сигурност, както и шеф на българското контраразузнаване излиза, че украинският посланик шпионира в България, пише "Гласове".

Украйна не е натовска държава, а наличностите в българската армия би трябвало да представляват класифицирана информация. Въпросът е как посланик Москаленко е научил в детайли с какво разполага страната ни и какво може да даде на Киев.

Риторичен въпрос е, дали посланикът ще бъде изгонен от България, както стана с руските му колеги преди няколко месеца, за чиято шпионска дейност не бе извадено нито едно доказателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари