Георг Георгиев: България трябва да бъде на правилната страна на историята

0
Българската военна индустрия произвежда много качествена продукция, която, за съжаление, ние не се съгласихме да дарим на украинската страна, допълни Георгиев
Българската военна индустрия произвежда много качествена продукция, която, за съжаление, ние не се съгласихме да дарим на украинската страна, допълни Георгиев Снимка: БГНЕС

Българската военна индустрия произвежда много качествена продукция, която, за съжаление, ние не се съгласихме да дарим на украинската страна, допълни Георгиев

Народните представители обсъждат Проекта за решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна.

Отхвърлено беше предложението на БСП дебатът да се излъчва пряко по БНР. Аргументите на левицата за това бяха представени от Иван Иванов:

"В тази ситуация българските граждани трябва да бъдат информирани, да се знае - кой е за мир и кой е за война"

В хода на дебата Атанас Славов от "Демократична България" заяви, че предложението за оказване на помощ е закъсняло. Решението за оказване на помощ за Украйна е и решение за укрепване на отбранителните способности на България, изтъкна той: "Ние сме предложили 2% от брутния вътрешен продукт да се отделя за отбрана. Има също ангажимент за това, когато даваме наше въоръжение и техника за Украйна, да ползваме възможностите за заместваща техника и заместващо въоръжение. И, когато част от цивилизования свят казва: Ще ви даваме хуманитарна помощ, но оръжие, не можем - това е истинският цинизъм и се надявам, България да спре да взема цинична позиция".

Георг Георгиев от ГЕРБ подчерта, че именно военната помощ е тази, от която се нужда от Украйна и България може да осигури:

"И тук аз не бих се съгласил, че се чудим, дали нашите боеприпаси ще гръмнат. Не, напротив, българската военна индустрия е способна да произвежда много качествена продукция, която, за съжаление обаче, ние не се съгласихме да дарим на украинската страна, а само продавахме. В случая ще става въпрос, не само за нашата геополитическа и геостратегическа ориентация, ще става въпрос за самооценката на човешкото във всеки от нас или България наистина да бъде на правилната страна на историята".

Според Ангел Георгиев от "Възраждане" решение в подкрепа на Украйна уврежда интересите на България и я лишава от отбранителни способности:

"3/4 от държавите в света не оказват военна помощ, на която и да е от двете страни. Иначе казано евроатлантическата сбирщина в парламента се опитва да въвлече България от страната на войнственото малцинство като представя това като демокрация".

ДБ и ГЕРБ внесоха свои проекти за решение за оказване на военна подкрепа за Украйна, но вчера на заседание на комисиите по отбрана и външни работи в НС те бяха обединени в общ проект.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    кой
    Ето го герберския тип "комсомолец". Напълно прилича на предишните! Никаква собсвена мисъл! Каквото каже вождът е закон. Повтаря "евроатлантически" кухи фрази, както предишните за "международното положение". Просто сегашните се кланят на новия "голям брат" отвъд океана.
  • 5
    2
    никой
    Мръсно мекере си ти георг ли си ,меорг ли си....Лошото е, че България се напълни с такива женски полови органи като теб....за съжаление! Набивай си камшика заедно с военната си помощ и отивай да защитаваш усраните усраинци, измекяр долен!!
  • 6
    1
    123
    историята още не е започнало да и съхне мастилото, брадат анусолизец. тепърва ще стигне до умирисаната ти брада развоя на историята. и когато усраина се срине ще те плюя с брадата ако те видя някъде. историко ориентиран.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари