Корнелия Нинова: Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: „България спаси Украйна”

0
За да тръгне един износ на оръжие от България, трябва да са уведомени ДАНС, Разузнавателното управление на военното министерство, МВР, МВнР, поясни тя
За да тръгне един износ на оръжие от България, трябва да са уведомени ДАНС, Разузнавателното управление на военното министерство, МВР, МВнР, поясни тя Видео: NOVA

За да тръгне един износ на оръжие от България, трябва да са уведомени ДАНС, Разузнавателното управление на военното министерство, МВР, МВнР, поясни тя

Не съм чувала нищо по-смешно от цитата: „България спаси Украйна”. Как си представяте, че България с боеприпасите от „Арсенал” е спасила Украйна, където се изсипаха милиарди”.

Това заяви Корнелия Нинова по NOVA – председател на БСП и бивш вицепремиер и икономически министър в кабинета „Петков” по отношение на предоставянето на оръжия за Украйна от България.

Нашата позиция е, че даването на оръжие за Украйна означава удължаване на войната. Чуйте какви гласове – Емануел Макрон и канцлера Олаф Шолц заявиха: „няма да прекратим диалога, ще водим разговори с Путин. Тяхно решение е да дават танкове”, каза Нинова по повод продължаването на дипломатическите усилия за постигане на мирно решение на войната в Украйна и предоставянето на военна помощ на нападнатата страна.

Нека всички, които говорят, че сме изнасяли оръжие за Украйна, да извадят един документ – от където искат. Те подлежат на един режим, минават през една комисия”, каза Нинова и поясни, че правителството е изнесло оръжие за 2 млрд. лв. за 60 държави, за които има разрешение да изнася. „Те ни дават документ, че го купуват за себе си. След като станат собственици, те могат да го даряват, продават – ние нямаме право да изискваме информация”, допълни тя.

За да тръгне един износ на оръжие от България, трябва да са уведомени ДАНС, Разузнавателното управление на военното министерство, МВР, МВнР, поясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Дай боже
    Да нямаме проблеми от вашите шмекирий.пазете народа руснака украинеца ще се оправят ама ще намразят нас както вече сме мразини от Сърби македонци итъй нататък макар че обикновения Българин няма нищо общо с вашите номера май може да греша щот ние ви избираме .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари