„Възраждане” излезе на протест пред НС срещу изпращането на военна помощ за Украйна

2
"Не на войната" и "България - зона на мира" са само част от издигнатите лозунги
"Не на войната" и "България - зона на мира" са само част от издигнатите лозунги

"Не на войната" и "България - зона на мира" са само част от издигнатите лозунги

"Възраждане" протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави военна подкрепа на Украйна. Лозунгите на демонстрацията са "НАТО вън", "Не на войната" и "България - зона на мира". 

Вчера парламентарните комисии по отбрана и по външна политика приеха проект на решение за военна и военнотехническа подкрепа на Украйна, а днес предстои парламентът да вземе крайното решение, предава БТА.

"Не желаем да поемаме чужди рискове, България трябва да запази неутралитет", каза пред протестиращите Деян Николов от "Възраждане". Според него страната ни няма интерес да подкрепя нито една от двете страни в конфликта. "България можеше да има умиротворителна роля", смята Николов. По думите му при конфликт между НАТО и Русия страната ни ще стане мишена, а решението за военна подкрепа на Украйна ще бъде взето от Народно събрание, което скоро ще бъде разпуснато и ще има нови избори.

"Това, което ще препоръчаме да бъде дадено, ще бъде такова, че да не бъдат редуцирани способностите на Българската армия", каза вчера пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, след като парламентарните комисии по отбрана и по външна политика приеха проект на решение страната ни да предостави военна и техническа подкрепа на Украйна.

Протестът преминава спокойно. Има засилено полицейско присъствие. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    СтепанБандера-долбоеб
    Няма по гадна и корумпирана кочина от усраина. Да дава бог крепко здраве на Владимир да я зачисти изцяло.
  • -3
    4
    Бандеровский
    ВгъZраждани се опитват да оправдаят жълтите копейки, които получават за предателството си, но ще си останат само с лаенето, а много скоро и само като неприятен исторически спомен...
  • -7
    3
    ВъзражданеНаСССР
    Сбирщина на пед*расти
  • -4
    2
    До 1
    Комунистът отдалеч си личи ! Защо не си заминал за София по заповед на Митрофанова ? А , Сетих се ,парите и закъсняват !
  • 2
    1
    daskal
    Браво за отговорната позиция! Сега ше се нароят сащническите платени грантаджия и военолюбци, ни не заминаха лично да воюват!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари