Възрастна жена от Добрич хвърли 25 000 канадски долара на ало измамници

1
Полицията издирва извършителите
Полицията издирва извършителите

Полицията издирва извършителите

Районна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство по член 209, ал. 1 от НК за измама, реализирана по телефона, при която възрастна жена от града е въвеждане в заблуждение и в резултат от това е ощетена с голяма сума пари.

На 23 ноември 2022 година 87-годишна жена от Добрич получила обаждане на домашния си стационарен телефон от непозната. В разговора ѝ било обяснено, че се провежда специализирана полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, в която тя трябва да се включи. Малко по-късно пострадалата получила второ обаждане този път от мъж, който се представил за „началник в полицията“ и поискал от нея да събере спестяванията си, след което да ги хвърли през терасата, като внимава да не бъде забелязана. Възрастната жена останала с убеждението, че помага на органите на реда, и без да подозира извадила спестяванията си в размер на 25 000 канадски долара, поставила ги в найлонова торба и ги хвърлила през терасата. Часове по-късно разбрала, че била измамена.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Добрич. Предприети са множество действия за установяване на извършителите на измамата. Има данни, че друга възрастна жена - на 81 години, е била подведена в схемата да вземе хвърлените от 87-годишната жена пари, като е била уверена от неизвестни до момента лица, че така помага на полицейските служители да заловят извършители на телефонни измами.

Районна прокуратураДобрич призова за пореден път гражданите да бъдат внимателни и да не се доверяват на непознати, които се опитват да ги убедят да им предоставят парични средства. Още повече, когато непознатите се представят за служители на държавна или общинска институция. Да не предоставят пари на непознати, да не хвърлят парични суми през терасата, да не участват в телефонни разговори, които ги убеждават да направят това или подобно друго действие, което може да ги ощети. Възрастните граждани, когато видят непознат телефонен номер или румънски, или друг чуждестранен телефонен номер да не отговарят на обаждането, а ако го направят и чуят познатите истории за пострадал роднина или полицейски служител, който търси съдействие за разкриване на измамници, просто да прекъснат обаждането и да подадат сигнал в полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари