Дрогиран шофьор остава в ареста

0
24-годишният мъж използвал чужди регистрационни табели и оказал съпротива на органите на реда
24-годишният мъж използвал чужди регистрационни табели и оказал съпротива на органите на реда

24-годишният мъж използвал чужди регистрационни табели и оказал съпротива на органите на реда

Беше уважено искането на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратураДобрич да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", спрямо 24-годишен мъж от варненско село, обвинен за това, че седнал зад волана на автомобила си след употреба на наркотични вещества, използвал регистрационни табели, издадени за друго МПС, оказал съпротива на полицейски служители при опит да бъде проверен и извършил хулигански действия при управление на МПС. Съдът определи Д.Р. да остане в ареста, като наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съдДобрич в срок от 3 дни, съобщават от прокуратурата.

Младият мъж беше задържан през нощта на 1 срещу 2 април 2024 година, след като не спрял с автомобила си за полицейска проверка след подадени светлинен и звуков сигнал от страна на полицейски екип. Той продължил движението си и напуснал пределите на град Добрич, отправяйки се към близките села с много висока скорост. При опит рязко да навлезе в крайпътна територия поради движение с несъобразена скорост, той загубил контрол над автомобила си и самокатастрофирал.

При извършените от полицейските органи проверки е установено, че Д.Р. седнал зад волана на автомобила след като е употребил метамфетамин. Освен това регистрационните табели, поставени на превозното средство, били издадени за друго МПС.

Той е задържан веднага, а по-късно задържането му беше удължено за срок до 72 часа. Младият мъж е привлечен към наказателна отговорност за четири престъпления. Лекият автомобил, с който се придвижвал, е иззет от органите на реда и към момента вече е извън движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Гост
    Една година обществено полезен труд, но истински труд и ще забрави за такива глупости. Ако ли не 100 тояги на сред мегдана за назидание на другите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари