Младо семейство има нужда от помощ, за да възстанови изпепеленото си жилище

0
Десетки доброволци помагат в разчистването на апартамента
Десетки доброволци помагат в разчистването на апартамента Снимка: bTV

Десетки доброволци помагат в разчистването на апартамента

Младо семейство с две деца от Пловдив оцеля при пожар, който изпепели дома им. Родителите не могат да се справят сами с щетите и доброволци от квартала помагат в разчистването.

Огнената стихия унищожава напълно апартамента на младото семейство. Изгарят покъщнина, техника, дрехи. Родителите обаче са благодарни, че оцелява най-ценното им – двете им момиченца - на 1 и 3 годинки.

"Аз спях тук с голямото дете, малкото дете си беше в кошарата. Имаше детско шкафче, първо то се разпалило и оттам тръгна към кошарата, а бебето вътре. Бъркам в огъня да изкарам бебето", разказа Александър Абанасов, цитиран от bTV.

За кратко децата били пратени при роднини, но сега целият им свят се побира в хола. Майката заложила телефона си, за да боядисат донякъде опушените стени. Семейството разчита само на нейната заплата от 800 лева, а таткото гледа децата, тъй като не са приети в ясла и детска градина.

"За храна, за сметки ли, това сигурно иска 15 000 лева. Благодарна съм за това, че може би нямаме много средства, не сме богати хора. Тази любов ни сплотява цялото семейство", добави Борислава Чернева.

Десетки доброволци помагат в разчистването на апартамента.

„Наистина съм трогната и безкрайно благодарна. Всеки казваше – „аз дойдох, искам да помогна с труда си, искам да дам строителни материали““, каза Мария Тодорова, която е приятелка на семейството.

Надявам се някой ден и аз да мога да помогна на някой, добави Борислава Чернева.

Община Пловдив осигурява временен подслон на семейството, докато тече ремонт в изгорялото жилище.

UniCredit Bulbank

BIC UNCRBGSF

Iban сметка BG20UNCR70001524727772

Борислава Николаева Чернева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари