Възпитаник на АГ "Гео Милев" зае поста зам.-министър на образованието

13
Наталия Митева е завършила английската гимназия в Русе, а след това - Колумбийския университет в САЩ
Наталия Митева е завършила английската гимназия в Русе, а след това - Колумбийския университет в САЩ Снимка: Economic.bg

Наталия Митева е завършила английската гимназия в Русе, а след това - Колумбийския университет в САЩ

Трима заместник-министри са назначени в три министерства, съобщават от МС. Русенката Наталия Митева е назначена за заместник-министър на образованието и науката, пише Арена Медиа.

Младата жена е завършила английската гимназия в Русе. След това е учила в Колумбийския университет в САЩ. Има и магистратура по публични политики от Мерилендския университет. Говори четири езика.

Притежава богат международен опит в образованието, в това число е заемала позицията мениджър „Стратегически програми за образованието“ в Гугъл. Работила е активно с Колумбийския университет и педагогическия колеж Банк Стрийт в Ню Йорк в сферата на педагогически практики и ефективните технологии за преподаване. Завършила е магистратура по публични политики в Мерилендския университет в САЩ и бакалавър по международни отношения от Колумбийския колеж в САЩ.

Заповедта за назначаването на Наталия Митева като заместник-министър на образованието и науката ще влезе в сила от 3 юли т.г. Постът освобождава Надя Младенова, считано от 1 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Лиляна Иванова Ангелова
    Браво за избора на Наталия Митева. Нека такива образовани хора да заемат да заемат върхови позиции Основната ни грешка на нас българите е , че не можем да случим на управляващи. Нужни са ни такива млади хора, необременени, амбициозни, с практика и опит на различни нива в сферата и желание да подобрят образоването . Браво за избора. Има надежда за българското образование. Приветствам избора на Наталия Митева. Това е правилният подход...
  • 6
    8
    Ivan
    Какво увеличение бе???Трябва да им ги намалят,учениците им имат масово двойки,тъпи и неграмотни,явно не ги учат на нищо,те увеличение!!!!!Вие сте луди!!!
  • 3
    7
    Иван
    Трудно се живее в Америка,тя е бьлгарка,изисква се време да се докаже,и смотлата ,айде обратно кьм Бьлгария...тук е доста по песнички..
  • 5
    6
    До 5, Gfr
    С тази неграмотност и без да "сравни тамощните с нашите"- тамо(Щ?)ните, скоро Вашите няма да видят "увеличението на учителските заплати". Значение: та̀мошен — прилагателно име; та̀мошна, та̀мошно, мн. та̀мошни, прил. Който е свързан с място, за което се говори, или с място, различно от това, на което се намира говорещото лице. Пример: Аз съм от планината. Тамошните нрави са строги.
  • 1
    5
    Gfr
    Да видим какво ще направи с увеличението на учителските заплати!Дано да сравни тамощните с нашите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари