Въздушна полиция ще ни пази по време на всеки полет от Турция

0
Само членовете на екипажа ще знаят кои са те
Само членовете на екипажа ще знаят кои са те

Турските авиокомпании се задължават да наемат специално обучени полицейски служители на полети, съобщи Анадолската агенция.

В задължението на полицейските служители, облечени като цивилни, ще влиза да предотвратяват кражбите на самолети и всякакви други инциденти на борда. Най-малко двама полицаи трябва да има на всеки полет от Турция, които ще седят сред пътниците и ще се намесват при всякакви инциденти.

Наети от въздушната полиция ще бъдат лица с петгодишен стаж в органите на реда. Специално за тях ще бъдат организирани допълнителни курсове по терминология на гражданската авиация, по преговори за освобождаване на заложници и специално обучение.

В края на всеки полет полицията ще изготвя доклади. Полицейските служители няма да се подчиняват на членовете на екипажа. Освен това само членовете на екипажа ще знаят кои са те. Авиокомпаниите се задължават да осигуряват билети за въздушната полиция.

Съответната заповед на турското Министерство на вътрешните работи беше публикувана днес в официалния вестник на правителството – „Ресми газет“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари