Приземиха 171 самолета Boeing 737 Max 9

2
На 5-и януари машина на „Аляска еърлайнс” изгуби част от фюзелажа си
На 5-и януари машина на „Аляска еърлайнс” изгуби част от фюзелажа си Видео: NOVA

На 5-и януари машина на „Аляска еърлайнс” изгуби част от фюзелажа си

Американският авиационен регулатор обяви, че временно прекратява полетите със 171 самолета от модела Boeing 737 Max 9, докато не се увери, че са безопасни. Спирането на тези машини ще засегне 25 000 пътници.

Междувременно, два мобилни телефона и врата бяха открити след инцидента в американския щат Орегон. На 5-и януари самолет на „Аляска еърлайнс” изгуби част от фюзелажа си на височина над 4000 метра. При инцидента няма пострадали, а машината успя да кацне благополучно.

Данни от радар показват, че вратата вероятно е паднала в района на квартал „Чедар Хилс” в Портланд. „Гледах новините тази сутрин и показаха моя квартал. Излязох в задния двор, където имам няколко секвои. Огледах се, дори погледнах нагоре към дърветата. Нещо толкова голямо, с размерите на хладилник, ако падне на дърво или на покрива, ще нанесе щети”, споделя Дебора.

„Бях малко изненадан. Реших, че първото нещо, което трябва да направя, е да проверя в задния двор, защото в предния, със сигурност, части от самолет няма. Щях да ги забележа”, смята Блейн, цитиран от NOVA.

Въпреки тежката повреда, екипажът успя да приземи „Боинг”-а и никой от 177-те души на борда не е пострадал сериозно. Така, три дни след инцидента, най-важният за разследването компонент от летателния апарат е бил намерен от учител от Портланд.

По данни на Националният съвет за безопасност на транспорта вратата от самолета тежи 27 килограма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари