Въвеждат ползване на селфи вместо ПИН код при плащане

0
Програма преобразува фотоса в цифров вид
Програма преобразува фотоса в цифров вид

Платежната система MasterCard тества ново приложение, което ще позволи на клиентите да потвърждават онлайн плащания със селфи, а не с ПИН код. Участниците в пилотния проект, които извършват покупки чрез Интернет, ще трябва да потвърдят плащането със снимка на своето лице, пише fakti.bg

След това програма преобразува фотоса в цифров вид и праща информацията на сървърите на MasterCard, където ще бъде сравнена с друг код, в който е засекретен образът на собственика на картата. Ако определена част от двата кода съвпадне, то плащането ще бъде одобрено.

На съвременния човек му се налага да помни много пароли, което създава допълнителни проблеми както за клиентите, така и за бизнеса като цяло. А новото поколение е увлечено от селфито и си мисля, че идеята ще им допадне”, казва Аджа Бал, президент на MasterCard. Той допълва, че технологията е направена по начин да не може да се възстанови изходната снимка, а всички данни се предават и съхраняват в кодиран вид.

В тестовия проект на MasterCard участват едва 500 души. За всички останали клиенти се използва системата SecureCode, която работи на принципа на изплащане на цифрова парола като SMS на GSM-а на потребителя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари