Във Ветово вода газят - жадни ходят

0
Гражданите на община Ветово се надяват следващата година да бъде по-добра и благодатна но… уви
Гражданите на община Ветово се надяват следващата година да бъде по-добра и благодатна но… уви

Изтича 2016 година. Обикновено в края на годината всеки прави равносметка за свършеното през старата, отчита резултати и се готви да посрещне новата  с надежда за по-добро.

И гражданите на община Ветово се надяват следващата да бъде по-добра и благодатна но… уви.

Войната, която се води между Общинския съвет /групата съветници от ГЕРБ и ДПС – конкретно/, кмета и общинската администрация все по-вече се задълбочава.

При нас важи поговорката: „Вода газят - жадни ходят”.

Общината има пари но Общинския съвет не проявява воля и желание да приеме предложението на кмета за актуализация на бюджета. В момента Общината е без интернет и не може да обслужва, както гражданите от общината, така и приходящи нуждаещи се от определени услуги.

Изхождайки от всичко това, по инициатива на граждани от общината, позовавайки се на  Изборния кодекс / глава трета – ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА / бе свикано общо събрание, което се проведе на 13.12.2016 г. от 17.00 ч. във Ветово.

Ние гражданите решихме да вземем /доколкото това зависи от нас/ нещата в свои ръце. На събранието присъстваха 94 човека с избирателни права, както е по изискване на Чл. 47.(1) от Изборния кодекс. Г-н Исмаил Селим запозна присъстващите със състоянието на общината и проблемите, които съществуват.  Присъстващите изразиха единодушно мнение, че общинския съветник и зам. Председател на Общинския съвет, Димитър Денев трябва да бъде отзован и отстранен, който с действията си и арогантното си държание на всяко заседание пречи проблемите на общината да бъдат решавани.

Събранието избра инициативен комитет от 5 члена и взе следните

 Р Е Ш Е Н И Я:

1. На основание Чл. 48.(1) местната гражданска инициатива да организира подписка за отстраняване на Димитър Денев от Общински съвет Ветово със срок за събиране на подписите – два месеца.

2. Одобри бланката за събирането на подписите.

3. След приключването на подписката заедно с протокола от събранието, списъка с подписи на присъстващите да бъде изпратена до ПП ГЕРБ на национално и областно ниво и до областния управител на гр. Русе, като политическо лице.

След приключване на събранието Инициативният комитет се събра и реши да се проведе акция по набиране на средства за да се плати интернета на Община Ветово и тя да работи спокойно с гражданите и приключи успешно финансовата година.

Днес акцията стартира, предизвика интерес  сред гражданите, които се отзоваха  и в края на работния ден урната ще бъде отворена в присъствието на  комисия, парите преброени, описани с протокол и дарени на Общината за да си плати интернета.        

Инициативен  комитет / Местна гражданска инициатива/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари