Политолог: Некоалицията омекотява отношенията си чрез новата война

0
Независимо от острите изказвания на лидерите, мнозинството ще продължи да съществува, каза Георги Киряков
Независимо от острите изказвания на лидерите, мнозинството ще продължи да съществува, каза Георги Киряков Снимка: БНР / архив

Независимо от острите изказвания на лидерите, мнозинството ще продължи да съществува, каза Георги Киряков

Новата война предлага пореден буфер, през който да могат да омекотяват отношенията си в т.нар. некоалиция..

Това каза пред БНР политологът Георги Киряков и коментира:

"Независимо от острите изказвания на лидерите и сега, а вероятно и след изборите, мнозинството ще продължи да съществува. Очевидно има някаква спойка, която ги държи, но не е публична, това е жалко, която дава основание да мислим, че няма да има предсрочни избори, независимо какво казва един или друг лидер".

Според Георги Киряков намерението на БСП да инициира нов вот на недоверие на правителството "Денков-Габриел" ще е опит да мобилизира максимален брой избиратели за местните избори:

"Много тиха кампания правят БСП. Основната битка е между кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ".

На предстоящите местни избори Киряков прогнозира активност, която да е по-висока от тази на предходните местни, но по-ниска от регистрираната на последния парламентарен вот.

"Тази динамика на електоралните нагласи е свързана и с напрежението между коалиционните партньори. Много хора вече не виждат смисъл да гласуват, ако резултатите ще водят до такъв тип спорове".

Политологът коментира, че Делян Пеевски е бил реабилитиран от политическата ситуация и от политическите сили в управляващото мнозинство:

"Превърна се в основна политическа фигура в българския политически живот. Ако има пренареждане на политическите сили след нови избори - дали предсрочни, или редовни - ДПС биха могли да си поискат участие в управлението, ако решат, че са достатъчно силни. На този етап, понеже се калкулират много щети и за ПП-ДБ, и за ГЕРБ-СДС, ДПС не искат да участват в това разпределение на щети".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари