"Погребаха" община Ветово!

7
Ние, гражданите от Община Ветово, с дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че днес групата общински съветници от ПП  ГЕРБ и  ДПС погребаха общинската администрация, общината и гражданите и!
Ние, гражданите от Община Ветово, с дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че днес групата общински съветници от ПП ГЕРБ и ДПС погребаха общинската администрация, общината и гражданите и! Снимка: БНТ

Ние, гражданите от Община Ветово, с дълбоко прискърбие Ви съобщаваме, че днес групата общински съветници от ПП  ГЕРБ и  ДПС погребаха общинската администрация, общината и гражданите и!

На поредното си заседание на Общински съвет Ветово, което отново се превърна в един фарс, десетте съветници от тези политически сили отказаха да включат в дневния си ред предложението на кмета за разглеждане корекцията на общинския бюджет, който беше приет през месец юли. Бюджет, който беше в ущърб на общината и, който беше изчерпан предварително.

По тази причини беше направено предложение от кмета на Общината да се разгледа днес корекцията му. Поради отказа, от утре общинска администрация спира да работи с граждани на общината, освобождават се 7-8 човека по 66 МП и други 10 на граждански договори по поддържане чистотата на населените места. От особена важност е и освобождаването на  юриста на общината поради липса на средства. От утре спира и правното обслужване, което е от съществено значение. На общината и предстоят дела водени срещу Общинския съвет за бюджета и освобождаването на юриста се прави умишлено за да не може да се извършва правна защита по делата.

В същото време в дневния ред бяха залегнали точки за увеличаване възнагражденията на общинските съветници за „ добре свършена” работа, която впоследствие отпадна, гласуване на коледни бонуси на служителите от Общ.Ф „Ветовска гора” в размер   до две  брутни заплати също за „добре свършена” работа, които отчитат ръст в приходите, но като общинска фирма не са внесли нито лев в общинския бюджет!

Ние, гражданите присъствали на този пореден фарс сме дълбоко възмутени. Отправени бяха  възгласи  „оставка” и „ вън Денев от общината” . Всичко беше прието с невъзмутими, ехидни усмивки от председателя на Общински съвет д-р Мехмед Мехмед, Димитър Денев – зам. председател на Общински съвет и общински лидер на ПП ГЕРБ- Ветово,   и подражаващите им съветници.

Последва предложение от Ердин Ветовалиев общински съветник от сдружението „Бъдеще за всички”, за напускане на тяхната група от заседанието тъй, като е безпредметно тяхното участие. Същите напуснаха, последвани от ръководството на Общинска администрация и гражданите
Ние сме дълбоко възмутени от случващото се! Ние сме техните работодатели, ние сме ги избрали, а те след като положиха клетва, че ще работят за благото на общината вършат точно обратното

Проблемът не е в политическите партии ГЕРБ  и ДПС, а в техните лидери на територията на общината.
Ние искаме незабавната оставка на съветниците  и отзоваването им от ръководствата на двете политически сили.

От опечалените и дълбоко възмутени граждани на Община Ветово, присъствали на поредното безпрецедентно заседание на Общински съвет Ветово

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари