Кметът на Ветово встъпи в длъжност

0
Новоизбраните общински съветници в община Ветово, кметът на общината д-р Мехмед Мехмед и кметовете на кметства встъпиха днес в длъжност
Новоизбраните общински съветници в община Ветово, кметът на общината д-р Мехмед Мехмед и кметовете на кметства встъпиха днес в длъжност Снимка: Областна администрация - Русе

Новоизбраните общински съветници в община Ветово, кметът на общината д-р Мехмед Мехмед и кметовете на кметства встъпиха днес в длъжност

Това стана на първата тържествена сесия на Общинския съвет, свикана от областния управител на Русе Данаил Ковачев. Церемонията се проведе в сградата на Младежкия дом и на нея присъстваха повече от 250 жители на общината.

„Поздравявам Ви за това, че спечелихте доверието на жителите на община Ветово. Надявам се, че ще намерите и най-добрият начин да го оправдаете. Вярвам, че в работата си ще бъдете водени от отстояването на законността и интересите на хората. Пожелавам Ви успешен мандат, в който да работите заедно и в екип, като преди всичко да бъдете градивни в предложенията си за развитие на община Ветово. Нека през следващите 4 години приоритет в работата Ви да бъде реализирането на обещанията, които сте поели пред Вашите избиратели. Убеден съм, че ще го постигнете. Бъдете честни и открити и помнете, че пред Вас стоят редица задачи, на които трябва да намерите най-правилните решения в името на утвърждаването на една сплотена общност и просперираща община“, каза Ковачев в обръщението си към новите местни управници. Също така той ги увери, че винаги могат да разчитат на него и екипа му, защото водещ приоритет за тях е бъдат близо до хората, да се вслушват в техните предложения и да им помагат да разрешат проблемите си.

Областният управител и неговият заместник Георги Георгиев изразиха удовлетвореност от съвместната работа с Общината и Общинския съвет във Ветово до момента и изразиха надежда, че изградените през годините отлични взаимоотношения ще се запазят. Ковачев благодари на председателя на Общинската избирателна комисия Стела Стоилова, както и на цялото ръководство и членовете на комисията за ефективната работа преди и по време на изборите, затова че гарантирали правото на вот на всеки един гласоподавател в населените места от общината.

От своя страна Стела Стоилова връчи удостоверенията за избор на новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства. Всички те се заклеха да работят за благоденствието на жителите на община Ветово. Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии от общо 17 места в местния парламент над 76% или 13 са за ДПС. Избирателите от общината са отредили 2 места за БСП за България и по едно за ГЕРБ и Левицата. След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Петко Ахмаков, бе взето решение начело на местния парламент да застане Бюлент Салимов. Той гарантира и категорична приемственост в работата си.

Припомняме, че кметът на Ветово бе избран още на първи тур с над 4000 гласа и подкрепа от над 77% от гласоподавателите в общината. Разликата между него и кандидатът класирал се на второ място е повече от 69%. В своето изказване д-р Мехмед направи ретроспекция на предходния си мандат и увери жителите на общината, че ще направи всичко възможно за развитието на населените места във ветовско и подобряването на живота на хората там. Най-важното според него е, че той и екипът му са запознати с проблемите на всяка улица и пред всеки дом и те никога няма да забравят откъде са тръгнали.

Днешното тържествено заседание на Общинския съвет във Ветово бе първото от предвидените в региона, на които ще встъпят в длъжност кметовете на общини и кметства, както и общинските съветници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Интересно
    Дали съпругата на кмета на Русе ще е до него, когато встъпва в длъжност? Ако Василена е съпругата му де.
  • 10
    1
    Русенец
    Загладил косъма гаджала, властта е опиат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари