Ваучерите за храна ще се облагат с ДДС

1
Промяната идва заради изискване в евродиректива
Промяната идва заради изискване в евродиректива

Промяната идва заради изискване в евродиректива

С ДДС ще се облагат и ваучерите за храна. Това решиха депутатите в Народното събрание на първо четене. Предложението бе направено от Министерството на финансите, а промяната идва заради изискване в евродиректива, заради която страната ни е заплашена със санкции.

Предложението на финансовото министерство е с ДДС да започнат да се облагат доставките, платени с ваучери, които са издадени след 31 декември 2021 година. От мотивите става ясно, че ще бъдат засегнати фирмите издатели, а не работодателите, служителите или крайните търговски потребители, съобщиха от БНР.

От партия “Възраждане“ се възпротивиха на тези промени.

Бизнесът счита, че предприятията, които не са регистрирани по Закона за ДДС ще бъдат поставени в неравностойно положение от една страна. Надявам се между първо и второ четене да бъде преразгледано становището за ваучерите, тъй като това засяга огромна част от работещите“, заяви Цончо Ганев.

“Естествено, че трябва да защитаваме националните интереси, но когато в България оперира с ваучери един международен оператор на ваучери и когато само в една страна като България този международен оператор ще има различни условия да оперира, не смятам, че е много нормално целият български народ да плаща една санкция, която може да ни бъде наложена по договор, който вече сме подписали“, каза от своя страна Любомир Каримански от “Има такъв народ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари