Ватиканът: Прекратяването на агресията на Русия е първото условие за мир в Украйна

0
Кардинал Пиетро Паролин направи изявление в интервю за всекидневника "Кориере дела Сера"
Кардинал Пиетро Паролин направи изявление в интервю за всекидневника "Кориере дела Сера" Снимка: Vatican News

Кардинал Пиетро Паролин направи изявление в интервю за всекидневника "Кориере дела Сера"

Ватиканът заяви, че „първото условие“ за мир е Русияда сложи край на своята агресия“, след като коментарите на папа Франциск, че Украйна трябва „да покаже смелостта на бялото знаме“, бяха посрещнати с остри от Киев и неговите съюзници.

Кардинал Пиетро Паролин, държавният секретар на Ватикана и най-близкият сътрудник на папата, направи изявлението в интервю за всекидневника "Кориере дела Сера".

Светият престол следва тази линия и продължава да иска „прекратяване на огъня“, а агресорите трябва да са тези, които прекратяват огъня“, подчерта той, предаде БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    фена на Путин
    А, какво стана, когато молиха украйна да прекрати с агресията срещу руснаците в Минските споразумения ? Никой не казва, тогава какво стана.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари