Папата отказа планирана среща с руския патриарх Кирил

0
Папата няколко пъти е отправял косвени критики срещу Русия и Путин заради войната
Папата няколко пъти е отправял косвени критики срещу Русия и Путин заради войната Снимка: Getty images

Папа Франциск заяви, че се е отказал от плана да се срещне през юни с руския патриарх Кирил, който е съюзник на президента на Русия Владимир Путин и подкрепя войната на Москва в Украйна, предаде Ройтерс

В интервю за аржентинския вестник "Насион" Франциск изрази съжаление, че се е наложило да се откаже от планираната си втора среща с патриарх Кирил, след като ватикански дипломати са изразили мнение, че подобна среща може да предизвика "голямо объркване в този момент", явно имайки предвид войната в Украйна, информира БТА

Папата няколко пъти е отправял косвени критики срещу Русия и Путин заради войната.

РИА Новости цитира руския митрополит Иларион, според когото срещата е била отложена, защото "събитията през последните два месеца" са щели да създадат много трудности за нейната подготовка.

По-рано този месец Ройтерс съобщи, че Ватикана обмисля възможността да удължи пътуването на Франциск до Ливан на 12-13 юни с един ден, така че той да може да се срещне с Кирил на 14 юни в Ерусалим.

Източник от Ватикана, запознат с планирането на срещата, каза днес, че подготовката е била в напреднал етап и дори е било избрано мястото. Папа Франциск и патриарх Кирил досега са се срещали веднъж - през 2016 г. в Куба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Ккккл
    Папата е хибрид на изчадията на сащ! Напред, Русия!
  • -1
    1
    Браво
    Браво на папа Франциск. Всеки истински християнин не може да се среща с творението на Сатаната. Само дяволът може да продължи да избива деца, жени и старци по време на Великденските празници. А Путин, подрепян от мекерето Кирил /московското попче/ именно това вършат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари