ВАС се произнесе с решение за обществена поръчка за закупуване на тролейбуси в Русе

3
Според ВАС финансова корекция в размер на 3,55 милиона лева е наложена без основание
Според ВАС финансова корекция в размер на 3,55 милиона лева е наложена без основание Снимка: Община Русе

Според ВАС финансова корекция в размер на 3,55 милиона лева е наложена без основание

Наложената от Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ (УО ОПОС) финансова корекция по обществената поръчка "Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух на Община Русе чрез закупуване, доставка и въвеждане в експлоатация на електрически превозни средства - 12 (+/- 1) метрови тролейбуси", беше окончателно отменена от Върховния административен съд. Според ВАС корекцията в размер на 3,55 млн. лв. или 25 % от допустимите разходи на договора между "Общински транспорт Русе" ЕАД и „Биофрог ЦЗ“ ЕООД на стойност 14 212 500 лева без ДДС, е наложена без основание.

Решението на съда не подлежи на обжалване и потвърждава отсъждането на русенския Административен съд, който намери за необоснован и в противоречие на относимите материалноправни разпоредби извода на УО, че е налице допуснато нарушение по договора.

Обществената поръчка е по изпълнявания от Община Русе проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси за Община Русе". Той е в партньорство с “Общински Транспорт Русе“ ЕАД, а основната му цел е опазване на околната среда и намаляване на ФПЧ 10 чрез подобряване характеристиките на превозните средства, обслужващи общинския транспорт на територията на общината. В рамките на проекта вече са закупени и доставени 20 електрически автобуса и 15 тролейбуса, 20 станции за зареждане в тролейбусното депо и 4 станции за бързо зареждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    Кой
    е адвокатa представляващ общината по това дело? Любопитно е какъв хонорар ще Му платим всички плащащи данъци в Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари