Върнаха усмивката на 100 възрастни и самотни хора в русенски села

2

98 възрастни и самотни хора от селата Пиргово, Мечка, Тръстеник, Кошов, Червен и Сваленик получиха пакети с коледни продукти по време на акцията „Коледна баница за всеки“, съобщиха от фондация „Направи добро за непознат“.

Вчера активисти на фондацията посетиха десетки домове на хора, които бяха трудно подвижни и не можеха да дойдат до центъра на селата, където бяха организираните пунктове.

От фондацията изказват благодарност на всички, които помогнаха за осъществяването на идеята – Георги Годоров, Ивалинка Цанкова от “Отец Паисий 1927” в с. Мечка, Йорданка Бригова от кметството в Тръстеник, на кмета на Тръстеник Атанас Атанасов, на с. Кошов – Михаил Маринов, Татяна Тодорова – кмет на с. Червен и Румяна Гецова от Народно читалище “Светлина” в с. Сваленик за съдействието и координацията по време на акцията.

В края на нашия маршрут вчера посетихме и едно специално семейство - семейството на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров, които имат 11 свои деца.

Разбира се, за голямо семейство и пакетите бяха повече защото, както ни каза самата Ивелина.. поне три баници трябват, за да има за цялото семейство, допълниха организаторите на инициативата.

Повече за посланиците на доброто можете да видите ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари