Върнаха обратно живака и опасните вещества, намерени в апартамент в "Люлин"

0
Изненадващ развой на събитията след като вчера в апартамент в Люлин бяха открити 100 кг опасни вещества - живак, киселини и основи
Изненадващ развой на събитията след като вчера в апартамент в Люлин бяха открити 100 кг опасни вещества - живак, киселини и основи Снимка: БНТ

Изненадващ развой на събитията след като вчера в апартамент в Люлин бяха открити 100 кг опасни вещества - живак, киселини и основи

Снощи служители на "Аварийна помощ и превенция" ги прибраха, но по-късно след това са ги върнали в апартамента.

Обяснението е, че количеството е огромно и следва домоуправителят на сградата да се погрижи за унищожаването на опасните вещества.

"Странното беше, че получиха някакво обаждане, след което казаха, че връщат всичко в апартамента, защото количеството е голямо и аз като домоуправител да се погрижа за унищожаването на тези вещества", заяви в "Денят започва" по БНТ домоуправителят на кооперацията Виктория Цекова.

Обясни, че са ѝ дали телефон на частна фирма, която да унищожи веществата, но ще трябва да заплати хиляди левове за услугата, тъй като собственикът на апартамента не живее в България

"Търсихме го многократно, той не си вдига телефона. Отговорност се търсеше от мен като домоуправител до снощи. Първият екип, след като казаха, че трябва да платя за унищожаването, си тръгнаха. След това ми се обадиха, че до 30 мин ще дойде друг екип и те вече ще ги вземат. Казаха, че са получили обаждане от високо равнище и затова са дошли. Доколкото знам покойният собственик на този апартамент е работил в химичен завод. Предполагам, че тези вещества са събирани с години. С какво цел обаче не знам", каза още Виктория Цекова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Домоуправителят
    отговаря за общите части, от кога е отговорен за личната собственост и кой какво си държи в нея?!? Общото събрание също не може да взима такива решения. Частната собственост е неприкосновена, само МВР , съд и прокуратура могат да предприемат действия по обиск на помещение и изземване на опасни вещества. Домоуправителят да не се набутва в сериал, от който няма излизане!!!
  • 1
    1
    Калоян
    Продай ги на черния пазар... и ще изкараш хиляди левове. Питай на цар Киро дащерята, тя ги разбира тези работи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари