Въпреки лошото време хиляди българи отиват към Шипка за празника

0
Хората идват не само от близките райони, но и от Силистра, Благоевград и Русе
Хората идват не само от близките райони, но и от Силистра, Благоевград и Русе Снимка: iStock/Guliver

Въпреки лошото време днес хиляди българи от двете страни на Балкана се качват към заветния връх Шипка

 От 11 часа ще започнат националните тържества по случай Националния празник на България - 3 март.

Към 8:30 часа тази сутрин колоната с автомобили от южната страна на прохода бе достигнала до Царския завой, което е на около 3 км. от подножието на върха. Тук могат да се видят автомобили, не само от близките райони, но и от Силистра, Благоевград и Русе. В момента температурата в подножието на върха е - 6,5 градуса, вали сняг, а горе духа и силен вятър. Виелицата си направи лоша шега с организаторите и затрупа служебния паркинг, който ще се разчиства до последно, предава 24 часа.

За сметка на това, благодарение на усилията на работниците по чистотата от община Казанлък, 890 стъпала към върха са почистени и хората се изкачват по тях. Те носят основно български знамена, има и руски, както и на партия "Възраждане". Обстановката в подножието на върха е спокойна, прави впечатление засиленото присъствие на полиция и жандармерия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари